ja sam svojevremeno ofarbao i frižider i šporet u srebrno kao što ti planiraš. takođe sam farbao još neke kuhinjske elemente u žuto. sve je na kraju lepo ispalo i traje evo već dve godine. evo mojih iskustava:
-za farbanje frižidera možeš da koristiš bilo koji kvalitetniji auto lak
-za šporet koji će se grejati kada koristiš rernu i ringle auto lak nije rešenje (iz iskustva mog prijatelja) jer će se vrlo brzo skinuti. postoje specijalni lakovi u spreju koji služe za farbanje motora ili čega već... koji izdržavaju temperature do 250 stepeni. bili su skoro duplo skuplji od običnih i imaju mali izbor boja, ali su imali lepu srebrnu koja je bila skoro ista kao standardne srebrne u spreju. (kad smo kod boja - bile su dve srebrne, jedna metalno srebrna koja mislim da nije za stan i jedna koja liči na plastificirano srebrnu, ako sam jasan... ova druga se skoro u potpunosti slaže sa bojom srebrnog univera koga ima na tržištu i bojom srebrne bele tehnike koja se prodaje)
-što se farbanja tiče, probao sam na terasi, nije bilo vetra, ali je opet napadalo prašine i trunja pa sam morao da ponovim u zatvorenom... kupi u farbarama najlonsku foliju za zaštitu prilikom krečenja, prodaje se mislim u dimenzijama 4X12m i time zaštiti pod i nameštaj pre farbanja.
i na kraju da dodam da posle farbanja ne koristiš abrazivna sredstva za čišćenje i grube sunđere, jer ćeš polako skidati i boju
IDEMO U RAT DA SE BIJETE,
NEKI OD NAS ĆETE I DA POGINETE,
A NEKI OD NAS ĆEMO I DA SE VRATIMO...