1. Jel će da ukinu knjigu dnevnih izveštaja? ---Neće znači dodatna obaveza.
2. Šta dobijaš uvođenjem GPRS modula? ----NIšta ali zato plaaćaš :?:
Još uvek
rođak u finansijskoj, vredi više od svog tvog znanja, truda i ludačkog rada. Sva tehnologija ovog sveta, ne može pomoći kada postoje fabrike, iz kojih roba izlazi bez ikakve prateće dokumentacije. Promet takve robe se i ne prikazuje na fisk. kasi, pa možeš da buljiš u gprs do sutra. Normalno, u neku npr. Veljinu, Čovićevu, Nekog Faktora fabriku ne sme niko da uđe u kontrolu, jer je to prst u oko koalicionom partneru, i tu se priča o lepim namerama završava. Tako lečiš posledice, a uzroci opstaju.
Mene izluđuje što se ta
jeftina kafanska demagogija propagira kao zvanična politika. Ali kada imamo u vidu ko je promoter, bolje se ne može očekivati.
Ukoliko se dobro sećam postoji oko 70000 kasa u Srbiji. Računica je prosta: 70000 *150 E je oko 10 mil. eura. 10 mil. eura/ 24 pros. lična dohotka / npr. 300E je oko 1500 otpremnina za višak zaposlenih u Poreskoj upravi. Postoji li neko ko veruje da će se otpustiti 1500 ljudi iz por. uprave, a logično je jer imaš tehnologiju koja zamenjuje inspektore? Srbija je jedina zemlja u svetu u kojoj mito ne postoji, jer ja nisam pročitao da je neko od inspektora osuđen što je uzeo npr. krpicu iz butika, da zažmuri na neispravnost u poslovanju. Pri tome to nije izuzetak, nego
MODEL ponašanja koji vlada u službi kojoj se uvodi GPRS.
Mislim da je to realno stanje, čisto da imate u vidu pre nego što počnete sa ovacijama Mlađi i Ekipi iz MInFIn-a.
"Jedina misao despotizma jeste preziranje čoveka, oduzimanje čoveku
čovečnosti; i ta misao ima pred mnogim drugim mislima tu prednost što je
ujedno i činjenica. Despotizam vidi čoveka uvek lišenog dostojanstva."
☭ ☭ ☭