Bezmalo svako s kim sam razgovarao rekao mi je da mu je muka od raznih varijanti tehno muzike, a u ovdasnjim kaficima nista drugo i ne moze da se cuje.
Dakle, mozes da probas da budes jedinstven bar u ovom pogledu: pustaj neku drugu muziku, onu koja se ne vrti svuda.
Primer: svojevremeno sam izlazio u Irish pub-u. Pustali su muziku istu kao i na bilo kom drugom mestu. Guzva bi trajala negde do pola sata posle ponoci, a ljudima je to bila samo prolazna stanica, da budu vidjeni. Jedno vece se gazda slucajno zatekao blizu nas, neko je komentarisao muziku, i pitali smo ga zasto pusta stalno sve iste stvari koje su se vec svima smucile, zasto ne pusti malo domace i stare stvari. Odgovorio je da bi to voleo, ali da vecina njegovih posetilaca ("klinci", kako je rekao) voli tehno varijante.
Ipak, posle nedelju-dve, poceo je da pusta poneku domacu stvar. Rezultat je bio zapanjujuca guzva koja je pocinjala upravo u terminu posle 1:00, kada je pocinjala domaca muzika, a sve se zavrsavalo posle 5 ili 6h.
Dakle, uradi nesto jedinstveno sto ce tvoj kafic izdvojiti iz mora drugih, nemoj da budes jedan od sto.