|
SASA M. Beograd, raskrsnica
Član broj: 32850 Poruke: 1352 *.dial.InfoSky.Net.
|
@zorg Kao sto sam napisao, treba ih suociti sa neistinom koju su izrekli. Zato sam i napisao da treba plin vratiti u spoljnu jedinicu ili ga izvući rekuperatorom, vakumirati sistem i vratiti ga nazad.
@bakara U vazduhu se nalaze necistoce koje mogu dovesti zacepljenja cak iako taj gas ne bude reagovao sa vazduhom. Ne znaci da ce do toga doci u svim slucajevima, ali je to nepotreban rizik kojim montazeri ne treba da te izlazu, zbog ustede u dodatnih pola sata koliko ce se max. vise zadrzati na terenu.
Cuo sam x puta za ljude koji su sami ugradili klimu, sve su uspeli da ispostuju, samo nisu vakumirali sistem. Nakon toga su pocinju problemi. Sta je najgore od svega? Kada neko takvo iskustvo, dok mu jos uvek klima radi bez problema, prenese svom komsiji, prijatelju i ovaj to uradi isto. To sto negde radi bez ovog postupka, nije nikakvo merilo da tako treba da se radi, nego bas da ne. Nije problem ni da neko postavi sam svoju klimu, ali neka pozove nekog da mu izvakumira sistem, proveri spojeve i pusi u rad.
Nisam serviser, niti ih ugradjujem, tako da sam po ovom pitanju nisam pristrasan, koliko je to god bilo moguce. O ovome sam davno ucio u skoli, bio sam taj smer, ne bavim se time, pa sam dosta pozaboravljao. Doduse, pratim hr.alt.klima-uredjaji, pa tamo (ili preko gogleta) se mogu razne korisne stvari saznati. Drugo, kod njih ako klimu nije postavilo ovlascen servis, nemas tj. ne vazi ti garancija na uredjaj, time se stiti svo troje ucesnika u prici od mogucih gresaka. I dalje mozes sam da je postavis, ali bez potpisa ovlascenog montera, ne ostvarujes pravo na garanciju, pa tako rizikujes da ti crkne i od neceg drugog.
|