Nije mi se nista dogodilo, jednostavno sam primjetio da je u prostoriji toplije nego obicno, i shvatio sam da je ta temp. visa zbog racunara. Prije sam koristio Intel Pentium na 2 GHz, ploča Intel Rexburg 2 D845GERG2, i nikad ali bas nikad za 2 godine korišćenja nisam imao nekih problema.
Tipovi iz servisa su mi prvo rekli da flashujem BIOS, pa da skinem procesor i da ga opet stavim, pa da pogledam je li temp. pala. Posto nije nimalo pala, rekli su mi da stavim termalnu pastu, da bi mi onda rekli da dodjem iduće sedmice da mi stave novi procesor. Oni kazu da je normalna temperatura procesora do 45 stepeni, a ploče ispod 30, po podacima iz BIOS-a, jer PC Probe pokazuje manje. I jos nesto, kad je PC u stanju idle, tj. kad bas nista ne radim na njemu, temp je 60-63 C, CPU Fan je oko 3100-3400. Kad opteretim procesor nekim procesom, do 80%-90%, temp je 71-72 C, a CPU Fan preko 4200. Takodje sam primjetio da su hard diskovi u njemu vreli, i da se ne mogu dohvatiti rukom, a ne da ga uzmem.
E sada stavice mi novi procesor, reci cu ima da mi ugrade jos kulera gdje moze i gdje ne moze... A PC je pod garancijom!
HP Compaq 6710s
Core 2 Duo T7300 @ 2.0 GHz
1 GB of RAM
120GB HDD
:)