Citat:
cozmo_im: Nego, problem je sto ti ne shvatas da R407C NIJE ekoloski gas, samo se reklamira tako zato sto za 2-3% manje zagadjuje ozon sa hlorom (u globalu), dok mnogo vise utice na globalno zagrevanje od R22.
Kao što piše na mnogim sajtovima koje možeš naći na guglu:
R22 ODP=0.05 GWP(100y)=1700
R407C ODP=
0 GWP(100y)=1600
Time je priča o štetnosti po ozon (i o faktoru zagrevanja planete) završena. To zašto ti i vlada.bgw ne prihvatate činjenice meni nije baš jasno ali mislim da rešavanje tog problema (ljudske prirode) nije za ovu temu. Eto, vlada.bgw ne zna koja je hemijska oznaka za hlor, ali vrlo samouvereno tvrdi da CH2FCF3 (ili CF3CH2F) sadrži hlor u svojoj formuli, samo
zato što želi da se tu nalazi hlor kako bi imao opravdanje za svoje postupke. Vi možete da izmišljate procente i vidite ugljenik i vodonik kao hlor, ali što se mene tiče
R407C ima ODP=0 što je činjenica, ne sadrži nikakav hlor ni u jednoj svojoj komponenti, i time je svaka dalja diskusija o prednosti ovog gasa u odnosu na R22 za mene
završena.
Pozdrav.
Lisabonski sporazum: (čl. 50) Država članica može odlučiti istupiti iz Unije. U tom slučaju mora s drugim partnerima utanačiti sporazum o istupanju. A šta ako partneri izbegavaju ili ne žele sporazum, ili postavljaju nemoguće uslove? Koliko je ono Hrvatska pokušavala da sporazumno izađe iz SFRJ? Šta je na kraju bilo?