Na Internetu sam uspeo da pronađem veoma malo informacija u vezi oportunosti korišćenja kontakt spreja u računaru.
Ja sam inače izobilno trošio konkakt sprejeve u Hi Fi uređajima, uvek sa dobrim rezultatima. Tako sam došao na ideju da probam šta će se desiti ako poprskam kontakte audio kartice (ne samo one sa matičnom pločom, već i sve ostale - za kablove /interne i eksterne/). Rezultat je bio očekivan - tj. sjajan u pogledu poboljšanja kvaliteta reprodukcije zvuka. Potom sam istu stvar primenio i na kontakte konektora za hard disk sa matičnom pločom. I opet se pokazao, doduše znatno manji, rezultat. Kao neispitani kandidati ostali su TV/FM kartica CD-ROM drajvovi itd., ali s obzirom na to da je prošlo samo dve nedelje od mog eksperimenta, u to još uvek nisam spreman da se upustim.
Moje pitanje je, s obzirom na relativno visoku temperaturu unutar kućišta (recimo + 50 stepeni C), da li postoji opasnost od oštećenja komponenti (nagrizanje, intenzivna oksidacija, nagomilavanje masnoća, itd.)? Takođe me interesuje da li upotreba konkakt spreja može da naudi pouzdanosti digitalnog prenosa podataka?

Upotreba kontakt spreja u računaru?