Ne znam sta to znaci "posebno obradjeno", ali se nije "spljeskalo" ni nakon pola godine upotrebe... a jastuk je prilicno prijatan, zapravno nesto najbolje sto sam probao u zivotu (a zbog problema s kicmom i vratom sam se namenjao onih "anatomskih" nezna im se broj). Znam da zvuci glupo (izem im marketing) ali jastuk stvarno radi posao.
mozda malo zadire u off-topic ali koliko je vas spavalo na slamarici? po meni jedno nezaboravno iskustvo spavao sam kao na oblaku, samo jos kad ne bi onoliko suskalo
Zdravo svima,
u zadnje vreme sam pretrazivao net i trazio informacie o ovim jastucima i ovo je otprilike nesto sto sam nasao:
(uz izvinjenje moderatoru ako ovo lici na reklamu)
Medicinski jastuk od heljdinih ljuspica
-koristi se na dalekom istoku preko šest vekova
-danas se na preporuku fizioterapeuta širom sveta, koristi za miran san i udobno spavanje.
Zašto?
Jer ublažava i potpuno otklanja:
-Glavobolje -Astmu I alergije na kućnu prašinu i grinje
-Nesanice -Bolesna stanja vrata
-Migrene -Bolesti mišica ramena
-Hrkanje i znojenje tokom spavanja -Stanja nakon ozleda vrata i ramena
Vrlo visok sadržaj silicijumske kiseline u ljuspicama heljde smanjuje mogućnost stvaranja bakterija (samodezinfekcija).
Uz normalno korišćenje, može da traje godinama.
Ima vise proizvodjaca ovih jastuka u Srbiji.
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 21.09.2007. u 10:56 GMT+1]
21.09.2007. u 09:09
deak303
Član broj: 22822 Poruke: 13 *.cable-4.sattrakt.net.
Evo ako mogu da pomognem ja imam jastuk od heljde (heljdinih ljuspica), i mogu vam reci da sam zadovoljan, potrebno je privikavanje 3-5 dana jer je jastuk tvrd i "suska" kad pomeram glavu. Ja ga koristim vec 3-4 godine i isti je kao i prvog dana, mislim nije se deformisao. Ima da se nadje i zove se "Predah".
Ja sam isto odlucio da izdvojim neke pare i promenim krevet, a mozda i jastuk. Davno sam video te jastuke sa zitaricama, ali svi su bili malih dimenzija nekoliko puta manji nego normalan jastuk, a cena je bila astronomska. Kako danas stoje stvari, kako se krecu cene i dimenzije ?