Citat:
berserk: Pa mozda ce biti i moguce(najverovatnije NE),ako pochnu sa razvojem nano-mashina koje "popravljaju" zive celije!
Slažem se, nikada neće biti moguće biti besmrtan, ali sa razvojem nano tehnologije i tih " popravljača i istrebljivača " loših celija unutar ljudskog organizma, ljudski vek bi se mogao produžiti i na više od 200 godina.
Podržavam takvu ideju, jer ko ne bi voleo da živi toliko.Nadmašićemo mi i one kornjače što žive i više od 200 godina. Samo je pitanje kad, sigurno ne u tako bliskoj budućnosti. Možda prođe i više od 100 godina da se to počne ostvarivati.
A što se tiče intergacije robotskih tehnologija u čoveka, i to podržavam, ali ne u potpunosti. Npr, ne bih želeo da mi ugrade veštački kuk ili srce, već sam mislio na sitnija poboljšanja, kao npr. poboljšanje vida i sluha kod ljudi. Zašto vid,pa zato što čovek nema baš dobar vid, ne u odnosu na mnoge životinje. Gledajući naučno-fantastične filmove, čovek se zapita da li je nešto od toga ostvarivo? Pa naravno da jeste, ali ne u bližoj budućnosti.
Još nešto,da završim priču o ljudskom vidu.Ja bih, lično, bio oduševljen kada bi naučnici u bliskoj budućnosti izumeli nekakav aparat koji bi se kačio na oko, pa bi svaki čovek pomoću toga mogao da ima skoro savršen vid, a preko potrebna je i opcija dodavanja infracrvenog spektra u taj uređaj, da bi čovek mogao nesmetano da vidi i snalazi se po mrklom mraku.
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.