Kondenz možeš očekivati na unutrašnjim zidovima kod samog spoja sa vanjskim zidom. Ako je to bio do sada problem, on izolacijom vanjskog zida neče biti riješen.
Kondenz u izolaciji se pojavljuje, ako je ona premalo debela. Mineralne i staklene vune su jako osjetlive na kondenz u izolaciji samoj, pa je to bio razlog, da ja tog materiala nisam ugradivao kod sebe. Kod stiropora mi nije poznato, da bi to bio problem niti imam loših iskustva sa njim. Kod ugradnje mineralnih i staklenih vuna sad se koristi paropropusne folije, da se anulira kondenz u izolaciji. Te su folije jako skupe. Sa druge strane stiropor ima manu, da je vrlo zapaljiv, pa stoga treba voditi računa, da je sve u vezi elektrike izvedeno besprekorno.
10 godina sam imao mini stan na nekom tavanu. Isti problem, o kojem je tu riječ sam rešio sa 3cm stiropora po svim okolnim zidovima. Plafon isto tako. Toplinsko se pokazao ta pristup odličnim, mada bi stavio 5cm, da je stan bio moj. Kondenza nije nigdje bilo, jer bi se njegovi tragovi pojavili na zidovima, kad sam stiropor demontirao prije predaje stana vlasniku.
Najbrže češ izulaciju napraviti kako ti nibleri kaže, gips pločama, a izmedu njih i vanjskog zida stiropor. Sa tdjokičem smo gotovo identično prišli istim problemu, pa imamo oba pozitivno mišlenje o tom pristupu i konačnom efektu. Još če se ko javiti, pa sačekaj još malo.
SP