Zestoko si promasio sustinu onoga sto sam hteo da istaknem.
Radi se o tome da se niko od umetnika nije trudio da sebe istakne u smislu: vidi sto sam specijalan, vidi sto sam poseban, za mene
vaze jedna sasvim druga pravila, jer zaboga ja sam toliko nadaren i mogu da radim sta god mi padne napamet.
I ako su u krajnjem skoru nesto uradili za ujka Sema, radili su to zato sto nisu hteli da se odvajaju od obicnog Pere ili Zike. Takva su
bila vremena, mentalitet super-stara nije bio prihvacen nigde i nikada, bio je usadjivan u vaspitanje, i manifestovao se ne samo medju
umetnicima, nego i medju sportistima, naucnicima, i uopste svugde.
Ja sam odrastao u takvoj sredini, takvoj atmosferi, i takva kultura je deo mene. Mozes biti ultra-nadaren, ali ne smes biti uobrazeno
g*vance nikada, cak ni kada mislis da imas dobro pokrice za to.
U takvoj kulturi cestitosti, podrazumevalo se da ce svako da uradi svoj deo posla najbolje sto moze, od fizikalca, preko sportiste,
profesora u skoli, naucnika, zakljucno sa politicarima. To je bilo preovladjujuci moralni kodeks tog vremena i te sredine, koji srecem
svakodnevno kod ljudi tih generacija, koji je uostalom od Amerike i napravio ono najbolje u njoj.
Cinjenica je, doduse, da vlasti svugde na svetu umeju da izmanipulisu osecaj mase. Cinjenica je da rat nije ni dobar ni potreban.
Cinjenica je da je trebalo da neko ustane i kaze da nesto ne valja.
Ako medjutim, treba da cujem da je opstanak neke zivotinjske vrste jako bitan, onda radije to volim da cujem licno od pok. Steve Irwina koji
svakodnevno tare muda o krokodilska ledja i dise mu smrad iz usta, tj. od coveka koji taj zivot neposredno zivi, nego od neke starlete
koja ne izbija iz svog ekskluzivnog apartmana i koju vec mesec dana niko nije intervjuisao, ni slikao, ni pozvao u studio, for God's sake.
Ako umetnik vec treba o necemu nesto da kaze, neka to uradi na svoj umetnicki nacin, kao Sting sa 'They Dance Alone', umesto sto
mi zaseda po TV diskusijama i prodaje pamet koju dibidus nema, kao Sean Penn.
Sve u svemu, ponavljam: nedostatak kredibiliteta, tj. sminka, foliranje, guranje u fokus medija na osnovu bilo cega sto ti padne
na pamet je nesto sto nikome ne treba, a pocelo je u 60-tim.

Re: Ko su Hipici????