Pozdrav,
Imam Ariston LI 420 mašinu za pranje sudova i nešto više od 3 godine je ispravno funkcionisala.
Od pre neki dan, primetio sam da pri uključivanju mašine ne svetli zadnji program pranja koji je bio i inače svetleo pri uključivanju. Zanemario sam ovo misleći da je slučajnost, ali na kraju, iako sam uključio prvi program, treperala je zadnje lampica za EKO pranje i to nešto brže nego kada taj program završi pranje.
Takođe, primetio sam da se ni sudovi nisu oprali, tj kao da su se prali samo hladnom vodom, a posle sam utvrdio i da se vratanca sa praškom/tabletom nisu otvorila.
Nisam primetio neke druge nepravilnosti. Voda dolazi u mašinu, takođe i odlazi iz mašine... Jedino mi deluje da grejač ne radi!
Proveravao sam grejač, ispravan je, kao i senzor temperature. Jedino mi je sumnjiv neki prekitač koji radi na pritisak, ali mi deluje i da je to ok.
Na kraju sam odlučio da pratim kako se mašina ponaša i zakključio da jedino uspešno uradi program spiranja (3) a sve ostale ne uradi i prikaže gore pomenutu grešku (treperi 4 lampica - EKO). Inače, solidno opere kada ubacim tabletu direktno u mašinu!
Deluje mi kao da iz nekog razloga/problema, prekine svaki program kada dođe do određene tačke u radu, posle oko pola sata.
Interesuje me da li je neko imao sličan problem i šta je uzrok, i da li imate neku ideju šta može da bude problem, sugestiju šta uraditi...
Inače, zvao sam ovlašćeni servis sa liste koju sam dobio pri kupovini, i nikad nema majstora radi konsultacija i dogovora šta uraditi, da li da dođe da pogleda mašinu, šta je eventualno problem i sl. Javi se sekretarica (prava) i kaže da pozovem ujutro od 8-8:30 jer su svi na terenu, a kada zovem u ovo vreme ili je zauzeto ili su svi majstori, eto, otišli nešto ranije... Mnogo loš pristup!
Unapred hvala.
Mark

Re: Sudo masine i sve o njima
Re: Sudo masine i sve o njima