Citat:
Za Vas je potrebno izbusiti tri bunara ( jedan napojni i dva upojna) dubine po 25 m .zato sto je voda blizu, sto cini 75m x 40 eura = 3000. Zasto drugi upojni ? Plasimo se da jedan nece moze da primi svu kolicinu vode s obzirom da je teren takakav kakav jeste. Jos sam ja visi u odnosu na komsije jer sam nasuo skoro 300m3 zemlje.Sta ako potopim komsije?
Valjda necete. Ok, koliko kosta pumpa za bunar ?
Tu negde oko 700.
rekapitulacija
3800 + 3000 + 700= 7500 moja kalkulacija koja nije nikad omanula : gde je 7500 tu je i 8000 Ok, koliko je struje da trosi ceo sistem ?
Ako se ne varam , nemojte me drzati za rec , 10 -12 kw na dan x 30 dana = 300 - 360 kw meseno. Tu su me naceli.
Pošto imam vec nekoliko ponuda za TP voda/voda mogu da ti kazem da su cene koje si naveo naduvane,ne kazem da si ih ti naduvao.
Cenu bunara sam vec naveo ,ona iznosi oko 250 e za jedan bunar( kod mene),upojni ne mora,moze i da ide voda u kanalizaciju
Pumpa za bunar kosta ne 700 evra vec oko 70
Sva prateca oprema ,a tice se okiten creva,nep.ventila ne kosta vise od 60 e.
El ormar moze da ti napravi svaki elektricar i on ne moze da kosta 300 nikako,(tri osiguraca sklopka i ormar).
Vec je bila opširna prepiska oko isplativosti obe pumpe,moze se procitati.Ali ove cene sto si naveo su nabudzene.
Citat:
Upravo zato sam zagovornik upotrebeTP vazduh voda. Ona jeste manje ofikasna od TP voda/voda, ali je mnogo sigurnije resenje
O tome sam i govorio ,TP voda/voda su efikasnije( koliko sam do sad iscitao o njima),a sto se tice kvarova,pa i TP vazduh/voda moze da se pokvari ,da napravi zastoj itd.
Nisam zagovornik niti jedne ideje( niti prodajem TP ),ja jos uvek nisam ugradio ,ali hocu i skoro sam siguran da ce to biti voda voda,mozda se razuverim,ali za sad je tako.
Naveo sam vec da sam bio kod coveka koji je ugradio istu ,i racun za struju mu je bio 5000 dinara za decembar( ako se cujemo opet pitacu ga i za naredne mesece),kuca 130m2,izolacija 8cm stiropor.