Citat:
Java Beograd: Stvari su jako jesnostavne, samo treba
malo čitati između redova.
Šta misliš KAKO može novi distributer električne energije da počne da radi u Srbiji ? Da koristi već postojeću infrastrukturu ? Neće mu to EDB dati. Dakle, mora da sagradi nove bandere, i da dođe do tvoje kuće.
Pocece da radi tako sto se EDF (najverovatnije) ili EON doci i kupit citavu distribuciju zajedno sa kablovoma, banderama i zicama. A njima se j**e za tvoje brojilom, stavice ti njihovo novo a ti svoje stavi u vetrinu za uspomenu i dugo secanje. Zivi, bili pa videli...
Pitanje, kako ce privatizovati fiksnu telefoniju ? Oce li neko da razvlaci duple zice ? Oce vraga...
Citat:
Posebno je licemerno to "održavanje" priljučka ! Pa da li je ikad iko održavao brojilo ?
Jesi li cuo za ciklusnu zamenu brojila ? Svakih 10 godina (zakonski) brojilo mora biti skinuto i zamenjeno sa bazdarenim...To se stvarno radi...
Citat:
Jedno znam. Moje brojilo je MOJE. Kupio sam ga, za ne male para i platio sam priključak za trofaznu struju oko soma evra. I kablovi od moje kuće do bandere su MOJI. Ja ih platio ! Dakle, kad novi distributer dovede banderu u moju ulicu, ja imam punu slobodu da prema svom nahođenju počnem da kupujem el. energiju od njega ili da nastavim da kupujem od EDB.
Ljudi, da se nesto razumemo, drzava je jednostrano prisvojila nase prikljucke i to je stupilo na snagu 1.1.2006 kada je usvojen novi zakon o energetici. Ovo sto se radi je pro-forme. Distributeri pizde jer im je drzava na vrat natovarila dodatnu obavezu koja ima ne treba (verovali vi ili ne).
Voleo bih da vidim tehnicke uslove kada budes hteo da se prikljucis na (hipoteticku) banderu preko puta ulice. Kao skidas stari kabel, produzujes ga za jos 10m i vrsis prikljucenje na novi stub. Moze, ali u diznilendu...
...It's nothing very special...
Try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations.
Monty Python's The Meaning of Life