Citat:
Citat:
_djevojka_: Ne vidim koja je svrha pljuvati o necijoj odluci na forumu, pa to jos i od najrodjenijih. Ljudi jednostavno ne mogu da prihvate da je neko odlucio sta zeli i kako zeli, pa iako se njima ne svidja ta odluka, ne nalaze nacina da je postuju i da predju preko toga.
Citat:
Citat:
Ivan Dimkovic: Ovaj... mislim da nisi ukapirala kljucni deo.
Dakle, njegova sestra je (mozda) odlucila da je ON "proda".
Dakle, samo njegova sestra zna sta je ona odlucila. :) To je takodje postavljac teme mogao da razjasni da je pitao svoju sestru.
Ocigledno ne, jer su drugaciji pogledi na situaciju.
Citat:
To je donosenje odluke, koja se odnosi i na druge ljude - dakle nije samo stvar "postovanja tudjih odluka" nego stvar moze da se gleda i sa druge strane - postovanje zelja "druge strane" u pogledu ucestvovanja u ritualima koje ta druga strana ne zeli.
Ovo takodje uvijek ostavlja mogucnost i neucestvovanja pod prisilom u bilo kakvoj situaciji koja bi mogla doticnu osobu nervirati ili eventualno ostaviti nesagledive posljedice na neciju psihu jer ce zamisli - biti dio nekog 'rituala'. Ciri-bu, ciri-ba. Znaci ok je prozivjeti kroz 'ritual' jedanput i 'prodati' jednu sestru, a za drugu reci, e necemo tebe 'prodavati', jer...ti nisi za 'prodaju'?
Citat:
Stavise, decko je skroz korektan i pita KAKO da se nadje kompromis jer njemu originalni ritual smeta.
Pa neka pita, mozda i nadje neki inventivan odgovor koji ce njemu odgovarati.
Citat:
Bilo kako bilo - o takvoj stvari je normalno ocekivati da se pitaju sve strane koje ucestvuju. Kao kad bi ti odlucila, recimo, da se udas - to ne mozes da uradis bez da i neko pristane na to, zar ne?
Ocigledno da se tema ne bavi mojom odlukom, pa je stoga objasnjavanje situacije na taj nacin nesvrsishodno.
Normalno ocekivanje je relativan pojam, a sam 'obicaj' traje pet minuta, i u sklopu dana je toliko minoran da se tacno pitas cemu svo ovo diskutovanje.