Kod mene je drugačije. Prvo, kad se uključi odmrzavanje, čuje se kao da je odjednom ispustila guma na kamionu (verovatno je to taj tvoj "svoš"), a onda posle više minuta (ali izgleda ne uvek) nešto cakne, i kroz CEVI počne da juri nešto što pucketa. Dakle, ne pucketa plastika na unutrašnjoj jedinici, imam 9m cevi koje prolaze kroz pola stana i lepo se čuje kako nešto juri kroz cevi, kao da se u freonu nalaze neka zrnca koja udaraju u cevi, ili eventualno neke kapljice unutar gasa ali ukoliko su to kapljice onda gas mora da juri veoma velikom brzinom da bi izazvao takav zvuk. Isti zvuk se čuje i iz unutrašnje jedinice (a spoljnu nisam ni proveravao).
Nisam merio koliko traje to odmrzavanje, ali po mojoj vrlo subjektivnoj proceni traje 10-15 minuta kada odrmzavanje sadrži i tu fazu sa zrncima koja udaraju u cevi. Kada te faze nema, onda je kraće.
Inače, klima od pre nekoliko dana greje KAD HOĆE, tako da ne verujem da je gas jer onda valjda ne bi NIKAD grejala. Sad je trenutno isključena jer je toplo napolju. Videću šta će biti kada opet zahladni.
[Ovu poruku je menjao pisac dana 07.11.2006. u 00:16 GMT+1]
Lisabonski sporazum: (čl. 50) Država članica može odlučiti istupiti iz Unije. U tom slučaju mora s drugim partnerima utanačiti sporazum o istupanju. A šta ako partneri izbegavaju ili ne žele sporazum, ili postavljaju nemoguće uslove? Koliko je ono Hrvatska pokušavala da sporazumno izađe iz SFRJ? Šta je na kraju bilo?