Citat:
Uvalio si se u sred EU pa sa bezbedne distance pametujes retardiranim Srbima koji nisu bili dovoljno pametni da se odluce za visokopatriotski cin i zbrisu napolje.
Kod nas se takav covek zove sebican.
Uh - ako analiziramo ovu recenicu mozemo doci do par zakljucaka:
- Tebi je neciji licni uspeh u stvari "uvaljivanje" - vidi, da ti objasnim par stvari: "uvalio" bih se da sam, kao pravi domacin, dobio posao preko "veze" u firmi nekog svog rodjaka, ili recimo usao u neku partiju i dobio mesto u nekom upravnom odboru dok seruckam ljudima poput tebe na TV-u o patriotizmu i slicnim "velikim stvarima". Ovako, tesko da bi se moglo reci da sam se ja negde uvalio - iz EU mogu da odem kad hocu, a tu sam samo zato sto mi trenutno odgovara, otisao cistom slobodnom voljom .
- Zao mi je sto je tebi neka normalna diskusija "pametovanje" (i, sto je najgore - zasto sebe smatras retardiranim?!?!) - meni nije jasno zasto ti mislis da ja tebi nesto pametujem; kao i ti, ja samo izrazavam svoje misljenje, a i konstatujem da su neke stvari koje si ti naveo - glupost, kao recimo ta sa Severnom Irskom - da, to je notorna glupost , i ako se ti nalazis uvredjen zbog toga, zao mi je - cinjenice ne treba da vredjaju, lepo konstatujemo da nisi bio u pravu, i da vise od dve trecine glasaca u Sev. Irskoj ne zele da se odvoje i nastavimo dalje.
- Primeti da su drzavljani Severne Irske dobili mogucnost da se izjasne o tome da li zele da se odvoje, posto vec pravis analogije - sto ne bi i tu pokusao da povuces paralelu ;-)) (nije da ja to zelim ili ne zelim, vec samo hocu da pokazem koliko je besmisleno praviti analogiju sa Sev. Irskom)
...
A hiljadu takvih gluposti na jednom mestu - to je vec previse, a to je slika i prilika Srbije.
Ako das primetiti, ja u ovoj temi nemam nista protiv tog predloga Ustava - osim sto mislim da je preambula besmislena, ali se slazem da je taj Ustav korak ka boljem za Srbiju - nije najbolji - ali je svakako bolji od predhodnog.
Citat:
da te pitam ako budes ljubazan, kako je proso "referendum" u Azejberdzanu? Verovatno nisu hteli van Rusije, kad imaju onakvu ekonomiju? Sta je sa njima?
Ne razumem pitanje - Azerbejdzan je totalno nekompatibilan sa Rusijom po mnogim pitanjima, i kao i sve ostale clanice SSSR su sticajem politickih okolnosti dobili pravo i na nezavisnost prilikom raspada SSSR. Nju su iskoristili jer su ocigledno mislili da ce im ici bolje bez SSSR, jer im je SSSR ostala u jako losoj memoriji - da li su se zeznuli ili ne, pojma nemam - u momentu kada su donosili tu odluku i imali podrsku EEZ/NATO, to je njima izgledalo kao dobra stvar.
Citat:
Blazeni su siromasni duhom.
Njihovo je carstvo nebesko!
A sta ova epska proza srednjevekovnog tipa treba da znaci? Da si ti, eto, silno bogat duhom u odnosu na nas materijaliste ;-) I da ti to silno bogatstvo duhom dozvoljava da, recimo, navodis Severnu Irsku, kao primer neke nedozvoljene secesije - potpuno ignorisuci hladnu realnost da drzavljani Severne Irske ne zele da se odvoje od Ujedinjenog Kraljevstva? ;-))))) Ccc :)