To za priznavanje na ETF-u stvarno ne znam - ono sto znam je da je dosta nastavnika koji predaju na VETS isto tako i na ETF-u. A medju profesorima na VETS su i cuveni Laslo Kraus (programiranje), Bora Hadzibabic (elektronika), Dejan Tosic (E-Poslovanje), Dobrilo Tosic (Matematika) ...
Kako god, na VETS je raspisan konkurs kako za osnovne strukovne studije tako i za specijalisticke. Specijalisticke su jos jedna godina posle strukovnih. Dakle to mozes vec sada ...
A mislim da razmisljaju i o Master studijama na VETS-u! Nista zvanicno na zalost, ali sam danas popunio upitnik u kojem su neka od pitanja bila:
"Da li ste zainteresovani za Master studije na VETS-u?"
"Da li znate razliku izmedju Specijalistickih i Master studija?"
"Da li ste zainteresovani za predavanja na Engleskom jeziku na VETS-u?"
...itd...
Inace master studije su (koliko sam skapirao po tom upitniku) 2 godine posle osnovnih strukovnih.
I kao neko ko je na VETS-u na NRT-u od 2002 god. mogu da potvrdim da se tamo stvarno radi na stalnom poboljsanju. U principu od pocetka je kvalitet predavanja bio dobar - samo je opsta organizacija bila problem...
I ne - ne treba vam 5 god. da je zavrsite - osim ako u medjuvremenu preko godinu dana radite na drugom kraju Srbije, pa onda civilno sluzite vojsku u ludnici ;)
Sto se tice pitanja da li sam trebao da upisem ETF? Po onome iz 2002 svakako da ne - sada kada je i ETF posao "po bolonji" stvari su tamo malo normalnije (predmeti od jednog umesto dva semestra npr.) ali se tu (valjda - treba proveriti) i dalje previse forsira matematika, fizika i elektronika - koje su u tom obimu nepotrebne za programiranje i sl.
Uostalom sada (bi trebalo da) vazi :
Akademske studije - hocu da budem naucni radnik ili profesor
Strukovne studije - hocu da radim - a ne da budem /\/\ ...
Strane firme (i u inostranstvu) takodje uglavnom traze "Prefered Bachelor of Science degree or relevant experience ..."
PS - I ja idem u Lazu!