Einhell je dobar izbor da stoji u nekom ormaru pa ako zatreba da odradi posao.
Ljudi se zadovoljavaju time da istu kupe,odrade poslić (primer prijatelja koji je koristio za razbijanje pločica u kupatilu), i nakon toga bace.
Bolja je varijanta od nekih igračaka sa buvljaka ali se ne može porediti ni približno sa firmama koje proizvode profi alat.
Radio sam nekada u firmi koja se bavi kablovskom televizijom i koja je imala oko 30-ak bušilica na terenu.
Svaka od njih je bušila dnevno 10ak rupa 12mm na zidu koji je debeo 35cm do 50cm i 100-300 rupa 6mm dubine 5 -6 cm i tako godinama.
Koristile su se bušilice: - Makita (oko 10 kom)
- Bosch (oko 5 kom)
- Black & Decker (3)
- Elu (6)
- De valt (1)
- Hilti (1)
- Einhel (2 kom - Probno)
- Hitachi (2 -3 kom)
Navedene bušilice su bile u kategoriji 24mm (sa cekicem) a sem toga je bilo i većih makita,duss...
Moje mišljenje:
- Makita je ekstra dobra bušilica koja može najveći deo posla da obavi a mana joj je to što je isuviše jaka za svoju konstrukciju tako da sama sebe upropasti.
Najčešći kvarovi: Četkice posle zamene fabrickih sve se cesce menjaju a cesti problemi sa futerom u koji udje prašina i onda ne radi kako treba ,zaglavljuje se ili sam otvara.
- Bosch ZLATNA MEDALJA ,od makite su nesto slabije ali je potrebno mnogo vise vremena da ista ode na servis,odnosno jedan servis boscha ide na tri servisa makite,takodje je specifična što ne zamara onog koji radi sa njom jer sve sama radi,čovek može čitav dan da radi a da se ne umori ni približno kao sa makitom,samo je učinak malo manji.
Najčešći kvarovi su: Prekid kabla na samom ulazu u bušilicu (rešeno kod novijih modela),ispušta mnogo ulja kada se preoptereti...
- Black & Decker me nije baš oduševio jer je prosečna profi bušilica za velike pare
- Elu je po meni ništa posebno i pitanje dal može da pripadne u profi kategoriju.
- De valt nemam informacije
- Hilti je izvrstan ali isuviše težak
- Einhell se ne može oceniti jer su se RASPALE za manje od 10 dana
- Hitachi nije loš ali ništa posebno...
Sada u mojoj firmi koristim samo bosch a EINHELL nisam kupio samo iz razloga jer nemam para za BACANJE.