Pisem umesto muza, a tekst sam sastavila ranije u Wordu, zato je u zenskom rodu, neka vas to ne buni ;-).
Uostalom pitanje je zajednicko.
Hvala na razumevanju i odgovorima !
Imam odredjeni iznos u evrima koji trenutno drzim u Rajfajzen banci.
Mislila sam da ga orocim, ali me u toj odluci poljuljala njihova politika razorocavanja.
Naime, da bi se novac razorocio, pre isteka perioda na koji je orocen treba pisati posebnu molbu direktoru banke, koji moze i da ne odobri zahtev i sta onda ?
Prosto mi se ne moli za sopstveni novac, a uvek je moguce da iskrsne neka situacija gde je hitno potreban.
Otvorila bih devizni racun u nekoj drugoj banci, ali u kojoj ?
Svakim danom ih je sve vise, sve izgledaju isto, bilbordi, reklame, na tv u novinama...
Znaci, ono sto mi je primarno je da novac mogu da razorocim i pre roka i da mi se pri tome obracuna kamata do tog trenutka i da zajedno sa glavnicom, sve ili deo koji mi je potreban. Naravno, vazna je i kamatna stopa.
Da li neko ima iskustva sa nekom od banaka koje su se u poslednjih nekoliko godina pojavile kod nas i koju bi mi preporucili ? Domacu ili staranu ?
Sta treba da pitam na razgovoru sa sluzbenikom, na sta da obratim paznju, nisam ekonomista ( da jesam ne bih ovo ni pitala) ;-) i ne razumem se bas u njihove termine, verujem da u prvi plan istaknu ono sto im odgovara, a ostalo, jednostavno, precute, a isto je i sa sajtovima.

Kojoj banci dati poverenje i novac ?