Nisam verovao dok nisam video.Idem letos na more u CG,i gledam ono cudeo od Ibarske magistrale,i razmisljam kako cu jos 12 sati da se malteretiram,dok covek iz Zgreba stigne do Splita za 4 sata(jeste kraca relacija ali je auto put).
I razmisljam da malo prekopoam po internetu i nadjem planove kada razmisljaju napraviti neki novi autoput.
Nazalost tu nemamo perspektivu.Bas sam pomislio da ce do olimpijade izgraditi bar deo autoputa do Makedonije(a "neki" su obecavali ceo) pa ono bar da bude sve sem grdelicke klisure(to bi skratilo put nenormalno) i ceo autoput do Horgosa,zajedno sa mostom kod Beske,i naravno obilaznica oko Beograda.Nazalost kao sto vidim od toga nema nista,samo tih 39 km od Batajnice do Beske.A i to je katarstrofa koliko cujem.
Inace vozio sam ka Novom sadu i dalje ka Horgosu tim "autoputem".To je tzv.poluautoput,ne znam da li taj termin postoji jos negde u Evropi.Zovu ga jos i autoput poluautoputskog profila.Odnosno jedna traka autoputa.E sada kako to izgleda znaju oni koji putuju od BG ka NS.Najme jedna od traka je potpuno unistena a druga nova.
Inace negde sam citao da po Evropskim propisima,da ta druga ostecena traka trebala bi hitno da se zatvori za saobracaj zbog izuzetne opasnosti po saobracaj...mislim da ovo sve govori.
LM gledam ja na netu prostorne planove,predloge i jos sto sta,otprilike ako bi sada krenuli sa izgeadnjom autoputa ka moru mogli bi da ocekujemo zavrsetak 2010 ali ne do mora nego do Cacka ili Uzica.Obilzanica oko BG bi trebala da bude pustena u saobracaj 2008 u avgustu,i to "poluautoputskog" profila,dok bi u punom profilu (pravi autoput)zasijala 2010 godine...most preko beske isto 2007 ili 2008 godine.
Nije mi jasno samo kako su Hrvati izgradili autoput Zagreb-Split za 3 godine(mislim da je za nepune 3 godine,nedrzite me za rec).Autoput ima cak i svoj sajt pa tu pisu svi ti podaci i deonice.Bar po slikama na sajtu autoput mi deluje kao oni u italiji i francuskoj(nisam bio u Nemackoj pa ne znam kakvi su tamo).Covece cele noci sam mislio o tome kada cu ja to videti ali u svojoj zemlji,pa 2010 ili kasnije,nazalost.
Inace da ilustrujem na tom autoputu Zagreb-Split ima cak 15 tunela,isto toliko i vijadukta(2 tunela su od 5 km i vise duzine),i sve su to izgradili za 3 godine.Sto bi znacilo da bi auoput-pravu autoput do Horgosa mogao da se izgradi za duplo manje vremena,ipak ta deonica za Split je dosta teza(zato sam i dao podatke o tunelim i vijaduktima)...
Sta da kazem dalje.bas smo na dnu...ebiga

Re: Vreme je da Freakujemo polliciju