Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"

elitemadzone.org :: MadZone :: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"

Strane: << < .. 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 273087 | Odgovora: 1443 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nocni
Banicevic
Autocentar
[email protected]
MNE - NK

Član broj: 4631
Poruke: 3574
*.crnagora.net.+1084 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 15:09 - pre 84 meseci
Sigurno treba sad da raspravljamo o ovom smijesnom sajtu koji si linkovao nekim naucnim metodama ovakvog tipa:

Citat:
Citat:
Podrobno se izlaže istorija pitanja o tumačenju forme i semantike oblika rano u prvom stihu Tužbalice sestre Batrićeve. Prvo tumačenje: oblik râno je vokativ imenice (h)rána (Rešetar, Banašević). Drugo tumačenje: oblik râno je vokativ imenice ràna (Vušović, Ostojić, Tomović). Treće tumačenje: oblik ràno je prilog u značenju 'prerano, premlad' (Đukić, Stevanović). Četvrto tumačenje, koje je na navedeno mjesto iz Gorskog vijenca primijenio Vukić M. Mićović, suštinski se svodi na prvo: vokativ râno imenice rána semantički kontaminirane sa orijentalizmom (arapski pridjev ra'nā koji u turskom ima značenje 'lijep, dobar, izvrstan, vrli'). Autor članka dokazuje da u kontekstu tužbalice sestre Batrićeve otpada prozodijska varijanta sa dugosilaznim akcentom *rano, kako u značenju na kome se zasniva prvo ('hranitelju', 'zaštito, uzdanice') tako i u značenju na kome se bazira četvrto tumačenje ('mili moj', 'dušo moja'), i daje prozodijsku rekonstrukciju sa kratkosilaznim akcentom [ràno], koja dopušta drugo i treće tumačenje. S obzirom na to da radni glagolski pridjev uletio ima nesumnjivo ablativno 'odletio' a ne akuzativno značenje 'uletio', drugo tumačenje oblika kao vokativa ræno gubi na uvjerljivosti. Treće tumačenje je, i s aspekta semantike i s aspekta poetike, ubjedljivije od drugog, i njemu autor daje prednost, s obzirom na posvjedočenost oblika uletio značenju 'odletio' u narodnim tužbalicama u Crnoj Gori Njegoševa vremena, s obzirom na strukturu imeničkih sintagmi u pripjevima tužbalica i s obzirom na semantizaciju oblika ræno u Njegoševom stihu kao priloga od strane samih tužbalica.
Kako ne rece "Srbi ne ljube lance"... mora da je zato sto su ih poljubili cim su Turci dosli...


Njegosu su inace, sto je malo poznato, bile najmilije Italijanske prostitutke i vodio je buran i raskalasan ljubavni zivot... zbog toga je i umro od sifilisa u 39 godini zivota...
Mnoge su stvari u zivotima velikana na ovim nasim prostorima uljepsavane i dizane u nebesa...
Evo npr. ona guslarska pjesma "pogibija popa Mila Jovovica" u kojoj je pop Milo Jovovic opjevan kao junak je skroz netacna... Zna se da je vise puta bjezao kod Turaka i ponovo se vracao moleci za oprostaj... bio je fukara i veoma los covjek... ali oni koji samo znaju za pjesmu posle dugog niza godina ce da ga velicaju...
Veliki broj Srba su ratne zlocince Karadzica i Mladica na majcama nosili i velicali kao junake... prati li iko sada njihova sudjenja na kojima se vidi sta su radile te ubice za vrijeme rata?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Sarastro
No, thanks
300933 ES

Član broj: 300933
Poruke: 1
*.dynamic.sbb.rs.+486 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 15:15 - pre 84 meseci
Iako su nas od malih nogu ucili kako su Srbija i Crna gora dva oka iste glave, kao i da su Srbi i Crnogorci jedan isti narod, ipak to nije istina. Postoje i naucni dokazi o tome. Za njih se pobrinula medjunarodna grupa naucnika pod imenom iGENEA, ne bi li resila ovu balkansku enigmu. Na odredjenom, navodno dobrovoljno datom, broju uzoraka ustanovljeno je da su genetski Crnogorci blizi Albancima (do 50%) nego Srbima (manje od 10%)

Citat:
Istraživački rad međunarodne grupe naučnika objavljen u renomiranom časopisu American Journal of Phisical Antropology, urađen je na osnovu reprezentativnog uzorka krvi 404 muškarca iz Kliničkog centra u Podgorici i potpuno razbija ovdašnje stereotipe i predrasude o čistom slovenstvu današnjih Crnogoraca i ukazuje da je Balkan mješavina raznih uticaja te da današnji Crnogorci vode praporijeklo od Vlaha-Morlaka, Ilira-Arbanasa, Slovena ali i – keltske grupe naroda!

Možda će za neke biti šok, ali ovako stoje stvari: današnji Crnogorci su genetska mješavina Ilira, odnosno Vlaha i Arbanasa, koji čine više od 50 odsto genetskog koda savremenih stanovnika Crne Gore, dok je uticaj praslovenskih korijena znatno manji, ne prelazi 10 odsto i čak je niži od uticaja grupe naroda keltskog porijekla ili miješanja sa genetskim kodom naroda iz Male Azije ili Levanta!


izvor

Eto toliko o jednom narodu. I sad vise i ne cudi porast mrznje prema svemu srpskom.
IQ: 25 + 3 na karte
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.+2382 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 15:29 - pre 84 meseci
Citat:
DusanSukovic:
Citat:
Vasastajić:
Davno još, sam pročitao jedan tekst o ulozi serdara Janka Vukotića u rušenju Crne Gore 1918.
Interesantan tekst koji bi svojom fabulom itekako mogao da dodatno osvetli crnogorsko poimanje "Turističke ponude", kao i još po neka pitanja bez odgovora.

Ab ovum.


E cim se tekst poziva na Sekulu Drljevica, ustaskog pijuna, izgubih volju za citanjem

Jednom sam već kačio ovde jednu od definicija nacionalizma, pa vidim da nije zgoreg ponoviti je

Citat:
Razvijeni pojam nacionalizma podrazumeva političku ideologiju, sistem vrednosti, predstava, načela, stavova, predrasuda i stereotipa, čije jezgro čini romantičarski kult naciona i nacionalne države, oko kojeg se ispredaju mitovi, legende koji se odnose na idealizovani nacionalni karakter i mistifikovanu nacionalnu istoriju.

uz dopunu da mi je savršeno poznata težnja sa ovih terena za ubistvom glasnika sa nepovoljnim vestima.
 
Odgovor na temu

Marenović Slaviša

Član broj: 85917
Poruke: 1296+263 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 15:31 - pre 84 meseci
Citat:
Nocni:

Što se tiče Njegoša, ne postoji niko u Srbiji ko može čitati Njegoševa djela u izvornom obliku odnosno bez prevoda na srpski jezik... Nema nikakve potrebe da ulazimo u dublju raspravu oko toga...Ma šta kažeš? Jel, na kome je jeziju pisao Njegoš?
Crnogorskom?

http://www.pravda.rs/2010/12/1...-preveden-na-crnogorski-jezik/

Pa što ste ga prevodili na "crnogorski"?

POSVETA
Prahu Oca Srbije

Nek se ovaj vijek gordi nad svijema vjekovima,
on će era biti strašna ljudskijema koljenima.
U nj se osam blizanacah u jedan mah iznjihaše
iz kolevke Belonine, i na zemlji pokazaše:
Napoleon, Karlo, Bliher, knez Velington i Suvorov.
Karađorđe, bič tirjanah, i Švarcenberg i Kutuzov.
Arei je, strava zemna, slavom bojnom njih opio
i zemlju im za poprište, da se bore, naznačio.
Iz grmena velikoga lafu izać trudno nije,
u velikim narodima geniju se gnj'jezdo vije:
ovde mu je pogotovu materijal k slavnom djelu
i trijumfa dični v'jenac, da mu krasi glavu smjelu.
Al' heroju topolskome, Karađorđu besmrtnome,
sve prepone na put bjehu, k cilju dospje velikome:
diže narod, krsti zemlju, a varvarske lance sruši,
iz mrtvijeh Srba dozva, dunu život srpskoj duši.
Evo tajna besmrtnika: dade Srbu stalne grudi;
od viteštva odviknuta u njim lafska srca budi.
Faraona istočnoga pred Đorđem se mrznu sile,
Đorđem su se srpske mišce sa viteštvom opojile!
Od Đorđa se Stambol trese, krvožedni otac kuge,
sabljom mu se Turci kunu - kletve u njih nema druge.


PČELAR.

OTKUPLJUJEM STARI NOVAC, STRIPOVE, ITD
_______________________________________________________________________
 
Odgovor na temu

Braksi

Član broj: 288770
Poruke: 1643+4009 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 15:39 - pre 84 meseci
kakvi sve sami silni falsifikati. Nemojte se cuditi, jer Niksic nekad srpski grad danas posle Cetinja najantisrpskiji jos i iz cinjenice da je Milo iz njega.

Srbija nije postojala dugo kao drzava, ali je Srbija svakako jedna od starijih evropskih drzava. Medjutim nestankom Srbije kao drzave, nije nestao i Srpski narod. I mnogo veci narod, recimo Poljski nije imao dugo svoju drzavu ili slavni Grcki narod...

Medjutim u najnovije vreme veoma cesto se ljudima u Crnoj Gori nabija u glavu da je Srbija bila okupatorska sila. Odakle ova nebulozna tvrdnja ?

Zamislite sada neko u Minhenu, u Bavarskoj kaze da je Nemacka okupator. Naravno, on bi bio smesan, medjutim taj plan nije nimalo naivan ako se u isto vreme pristupi ubedjivanju Bavaraca da oni i nisu Nemci. Tada sledi da Nemacka jeste okupator u Bavarskoj. Naravno taj plan nema sanse da uspe jer ko bi se odvojio od svoje drzave i naroda kad je on najjaci u Evropi ? Medjutim ima i drugih zalosnih primera.

To isto se radilo u Crnoj Gori i to veoma dugo i sada su pristigli gorki plodovi ovog rada. To se isto pokusava u Vojvodini, pokusajem da se ljudi koji su vekovima bili Srbi sada prozovu Vojvodjanima i da se onda naravno Srbija proglasi okupatorskom silom.

Sto se tice Crne Gore u kojoj je antisrpska propaganda dostigla nivo histerije stvar je sasvim obrnuta. U ovu, jednu od najbednijih drzava evrope po gotovo svim kriterijumima Srbi vise nisu slobodni da idu i svaki put cujemo da je neko napadnut na nacionalnoj osnovi.
 
Odgovor na temu

Nocni
Banicevic
Autocentar
[email protected]
MNE - NK

Član broj: 4631
Poruke: 3574
*.crnagora.net.+1084 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 16:12 - pre 84 meseci
Ti kroz odredjeni izolovani primjer daješ kvalifikaciju cijelom jednom narodu... To što su oni maloumni navijači ubili onog Francuskog momka u Beogradu sad bi trebalo da znači da Francuzi nisu dobrodošli u Srbiji... takvom logikom ti razmišljaš...

Nema ništa anti srpsko u Nikšiću... ti si u zabludi... Pokušaj da shvatiš da je jedan Slavko Perović koji je od prije devedesete bio za samostalnu Crnu Goru, patriota... recimo govorio je na svakom većem mitingu protiv miloševića u Beogradu i ne mrzi Srbe kao narod... on predstavlja simbol slobode i tako je i docekan u Srbiji... ali ti na tim mitinzima nisi bio pa ne znas...

O kakvoj anti Srpskoj propagandi ti pričaš? Kakve veze ima odakle je Milo Đukanović... ja recimo nikada nisam glasao za njega...
Čak i da se desi da te neko ne voli, pokušaj da shvatiš da taj isti neko ne mora da te mrzi, može da bude ravnodušan prema tebi kao Srbinu...
E to ti ne shvataš, ti ideš logikom "ako nije samnom onda je protiv mene" što naravno nije istina...

Imaš ti mnnogo bližih primjera da ne govoriš "zamislite šta bi švabe i bavarci..." Okreni se malo na Kosovo...

Ovo što si pomenuo Vojvodinu... posmatraj malo u sirem kontekstu... Oni nikada nisu bili pod Turcima i bili su Evropa kad je vecina Srba bilo nepismeno... Pogledaj malo razlike u starim građevinama u jednoj Subotici npr i u jednom Nišu... pa ćeš shvatiti ko je bio gospoda i uvidjećeš razlike...

Ali, ne živi se od gusala... današnje generacije interesuje što bolji život... Vojvodini bi bilo mnogo bolje da se odvoji od Srbije... Jedan od rijetkih realnih politicara koji govori istinu je Čanak... Ne mora baš bukvalno da postoji granica dovoljno je i ekonomski da se odvoji kroz decentralizaciju, svoj parlament i svoje institucije u pokrajini... sto je Vojvodina u velikoj mjeri vec uradila... nisi baš bio ubjedljiv ranije kada si rekao da se u Srbiji zivi jednako dobro kao u Sloveniji...
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.+2382 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 16:19 - pre 84 meseci
Citat:
To se isto pokusava u Vojvodini, pokusajem da se ljudi koji su vekovima bili Srbi sada prozovu Vojvodjanima i da se onda naravno Srbija proglasi okupatorskom silom.

Ne mogu na ovo dati nikakvu drugu ocenu osim da je najobičnija velikosrBska hegemonistička nebuloza, potaknuta predrasudama i stereotipom iz gornje definicije.
Zašto?
Pa, evo:
Citat:
„Plači,Vojvodino“-razočarenje u Srbiju

Već godinu dana posle ujedinjenja,u glasilu novosadskih radikala,stranke koja je najviše doprinela prisajedinjenju Vojvodine Srbiji,listu Zastava br.235 od 18.11.1919. izašao je članak pod nazivom „Plači,Vojvodino“, u kojem se, između ostalog,navodi i ovo:
„...Mi,Vovođani,smo bili prvi koji smo bez ikakvih prethodnih pogodaba na velikoj Narodnoj skupštini 12.(25.) novembra prošle godine, rešili da kidamo veze sa Ugarskom i težimo da budemo sa Srbijom jedno telo, jedna duša.Odrekosmo se svoje privremene vlade, da i na taj način dokažemo svoju lojalnost prema novoj zajedničkoj nam domovini...Posle smo išli još dalje.Dali smo i davali smo kapom i šakom svima i svakome...Međutim šta se dogodilo? U naše pitome krajeve slegoše se čete pljačkaša, razbojnika i zelenaša, te nemilice počeše isisavati srž i sokove zaprepašćene i, pod utiskom velikih događaja opijene i bunovne Vojvodine...“
Dragomir Jankov VOJVODINA region koji nestaje
Str.64

A da li jeste ili nije Vojvodina već u vekovnom kolonijalnom položaju u odnosu na Srbiju, tomovi su o tome već napisni i to odavno.
Skorašnja odluka Ustavnog suda je to stanje samo potvrdila.
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.+2382 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 16:30 - pre 84 meseci
Ne vredi...
...gubiš kontekst čak i u ovom off-u,pa prema tome...
 
Odgovor na temu

HeYoo

Član broj: 72595
Poruke: 491+1017 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 16:39 - pre 84 meseci
Citat:
Nema ništa anti srpsko u Nikšiću... ti si u zabludi... Pokušaj da shvatiš da je jedan Slavko Perović koji je od prije devedesete bio za samostalnu Crnu Goru, patriota... recimo govorio je na svakom većem mitingu protiv miloševića u Beogradu i ne mrzi Srbe kao narod... on predstavlja simbol slobode i tako je i docekan u Srbiji... ali ti na tim mitinzima nisi bio pa ne znas...


Paaa.. verovatno bi ti poverovao neko ko nije sticajem okolnosti prisustvovao jednom od predreferendumskih mitinga u Crnoj Gori. Seme mrznje je posejano i skorasnji dogadjaj je rezultat toga. Crna Gora je sigurno mogla da prodje bez toga ali narod je generalno stoka svugde pa proguta sve i svasta na prvu.

Citat:
Vojvodini bi bilo mnogo bolje da se odvoji od Srbije


... kao sto bi realno i primorcima bilo bolje kada bi se odvojili od ostatka

 
Odgovor na temu

vilil1

Član broj: 174605
Poruke: 765+1499 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 16:50 - pre 84 meseci
Citat:
DusanSukovic: Da li je gospodinovim precima bilo bolje pod Hortijevom Madjarskom 1941-1944?

Hahaha, pitanje je odakle su preci!? Najglasniji su upravo oni ciji su preci bili kolonisti. Bilo da ih je kralj naseljavao, bilo da je to Dontito radio. Vidi samo sta ovi Crnogorci iz Lovcenca rade i njihovo novokomponovano drustvo - Krstas. Smesni do bola. :D
 
Odgovor na temu

HeYoo

Član broj: 72595
Poruke: 491+1017 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 16:58 - pre 84 meseci
Citat:
Vasastajić: A da li jeste ili nije Vojvodina već u vekovnom kolonijalnom položaju u odnosu na Srbiju, tomovi su o tome već napisni i to odavno.
Skorašnja odluka Ustavnog suda je to stanje samo potvrdila.


Sigurno je jak argument politicki pamflet, ni manje ni vise nego iz 1919. godine. Niko ne brani ni novosadskoj, beogradskoj, niskoj ili bilo kojoj drugoj politickoj eliti da ucini nesto korisno za gradjane koje zastupa. Umesto toga bacaju "emotivne" kvake za ovace. Mi bi kao da budemo svoji na svome, a oni nam kao ne daju - jaka stvar. Oprobana tehnika na ovim prostorima. Nista manji javasluk ne vlada ni u Vojvodini, vec svoj povoljnij polozaj u odnosu na ostatak Srbije iskljucivo duguje istorijskim okolnostima i plodnoj ravnici.
 
Odgovor na temu

DusanSukovic
Dušan Šulović
Na krevetu

Član broj: 35637
Poruke: 1371

Sajt: www.MotoBoem.RS


+460 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 17:03 - pre 84 meseci
Zahvaljujem se moderatoru na cenzuri. Junacki nema sta :)
Stane Dolanc: "Bavljenje tehnikom treba da postane svakodnevna potreba coveka.."
 
Odgovor na temu

Sarastro
No, thanks
300933 ES

Član broj: 300933
Poruke: 1
*.dynamic.sbb.rs.+486 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 17:22 - pre 84 meseci
Citat:
DusanSukovic:
Zahvaljujem se moderatoru na cenzuri. Junacki nema sta :)

Promasio si topik, cenzuru kritikujemo ovde.

IQ: 25 + 3 na karte
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.+2382 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 17:28 - pre 84 meseci
Citat:
HeYoo: Sigurno je jak argument politicki pamflet, ni manje ni vise nego iz 1919. godine.

Pa znaš kako, lajkov'o, dislajkov'o, činjenice ne možeš menjati...
 
Odgovor na temu

HeYoo

Član broj: 72595
Poruke: 491+1017 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 17:49 - pre 84 meseci
@Vasastajić
Masis poentu.
To da li ti taj tekst od pre skoro 100 godina vidis kao cinjenicu ili ne je DANAS irelevantno.
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.+2382 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 17:55 - pre 84 meseci
Ne mašim ja poentu nego ti.
Radi se o -k o n t i n u i t e t u -.
Hoćeš svežiju, relevantniju informaciju/tekst?
 
Odgovor na temu

Braksi

Član broj: 288770
Poruke: 1643+4009 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 18:02 - pre 84 meseci
nocni,

otisao si predaleko sa ruganjem u vezi Kosova i nebulozom o eventualnom ocepljenju od Vojvodine. To jest to je spisak tvojih zelja. Jer tako razmislja svaki srpski separatista. To je u sustini odbrambeni mehanizam kojim se zeli obravdati sopstveno ponasanje. 
Odgovor na temu

Nocni
Banicevic
Autocentar
[email protected]
MNE - NK

Član broj: 4631
Poruke: 3574
*.crnagora.net.+1084 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 18:22 - pre 84 meseci
^Nisam se ja rugao u vezi Kosova i Vojvodine vec samo iznosio cinjenice koje se ne mogu osporiti...
Vojvodina je duplo bogatija od Srbije i brak izmedju njih ne moze biti iz ljubavi vec iz interesa... Da imas ogromnu zemlju u Vojvodini i proizvodis nesto da li bi ti odgovaralo da ti neko iz Beograda odredjuje kome ces i po kojoj cijeni da prodajes, mozes li da izvozis itd...
Sto se tice Kosova ono je rasprodato za keš i to je surova realnost ne ulazeći sad u druge probleme koji su tamo postojali...
Ne postoje kako ti reče "Srpski separatisti" i jedini problem je u tome što niko iz vlasti neće javno da prizna šta se tamo desilo...
Reci mi zašto misliš da bi neko iz Vojvodine trebao da plaća struju i telefon ljudima koji žive u Kosovskoj Mitrovici a to se realno dešava zadnjih petnaestak godina...
 
Odgovor na temu

HeYoo

Član broj: 72595
Poruke: 491+1017 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 18:34 - pre 84 meseci
@Vasastajic
Ma takve "kontiunitete" moze snakupiti na tone svako ko je dovoljno zaludan. Skoro na svakom mestu gde se vode ovakve i slicne rasprave svaka strana nadje brdo neke zute hartije kako bi potvrdila kontinuitet velike nepravde. Naravno time se delimicno pravda sopstvena nemoc sto je i za ocekivati u teskim vremenima. Drugi to znaju iskoristiti sto takodje nije nista cudno. Tuzno je samo sto neki znaju i da zastrane u potrazi za tim "kontinuitetima" pa hodaju sa glavom okrenutom nazad.

Otvori novu temu ako mislis da imas materijala za kvalitetnu diskusiju. Ovo ce verovatno biti pobrisano tako da se ne bi dalje nastavljao.
 
Odgovor na temu

Braksi

Član broj: 288770
Poruke: 1643+4009 Profil

icon Re: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"02.08.2012. u 18:36 - pre 84 meseci
beh,

ne vidim zasto bi neki prosperitetni ugostitelj iz Budve ili HN trebao da placa propalu zelezaru u Niksicu ili gardu na Cetinju ?
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Crnogorsko poimanje "Turističke ponude"

Strane: << < .. 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 273087 | Odgovora: 1443 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.