Svaka pomoc i savet dobrodosli !
Imam Hyundai sonatu 1999 godiste 2.0, 100 kW, benzinac, ugrađen plin.
Kupio sam auto pre pola godine i odmah posle toga sam vozio kod majstora koji ga je do tada održavao i rekao mu da zameni sve što treba, jer imam bebu pa mi je bitno da auto bude pouzdan. Čovek mi je zamenio boga oca, uzeo 1200 € ! Auto je posle majstora palio kilavo, tj. uvek iz nekog trećeg, četvrtog puta. Kada sam mu to napomenuo , rekao je da treba da mu zameni kablove. Pošto sam dao već one pare , nisam hteo to odmah da radim. Posle toga, auto je išao bez problema sve vreme, paljenje je i dalje bilo relativno problematično.
Da bi pre recimo 2 nedelje, mi stao u sred vožnje na Brankovom mostu, u špicu i upalio sam sam ga jedva, posle 5 min verglanja. Opet je sve bilo ok i pre neki dan nije hteo da upali. Ispraznio se akumulator. Nakačen na kablove, opet nije hteo da upali. ODšlepan kod majstora. Prva dijagnoza, pumpa za gorivo, da bi me onda zbao i rekao da je izgleda nastao kvar u prekidaču za prebacivanje plin/benzin i da mi je auto trošio i plin i benzin istovremeno ?!?!?!?!!?!?!?!? I da je možda motor zbog toga otišao !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja ZNAM da kada je auto vožen na plin NIJE trošio benzin jer je kazaljka stajala uvek na istom mestu, isti sučaj i obrnuto (vožen je povremeno na benzin).
Da li je ovo moguće da se desilo ? Zvao sam jednog majstora koji je me je uveravao da to nije moguće. Inače, motor je radio kao švajcarski sat, nije se čuo uopšte i sve je bilo sasvim u redu !
Hvala unapred na pomoći !

Totalni duduk, majstor me farba kao budalu !
Re: Totalni duduk, majstor me farba kao budalu !