Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka

elitemadzone.org :: MadZone :: Zanimljivi linkovi :: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka
(Zaključana tema (lock), by pajaja)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 9081 | Odgovora: 110 ]

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pajaja
Pavle Obradovic
RAF, student
44°48'N - 20°29'E

pajaja
Moderator
Član broj: 41598
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: pajaja@elitesecurity.org
Sajt: www.nokiaforbusiness.com

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 14:01
Jovan_NS:
evo koliko zemlja ima polova: http://kobajagrande.com/496_deda_mraz.html

Chat nove generacije
In Memoriam: Madzone Zeka (15.09.2005-16.09.2005)
mali mali mali kamičak...nebo plave boje.
09.12.2007. u 14:01 

ventura
Beograd

ventura
Član broj: 32
*.dialup.blic.net.

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 15:00
Citat:
axx420: Moraćeš to da argumentuješ, ovako, to samo ti misliš i znaš. Ja se, recimo, ne mogu složiti sa tobom.
Obrazovanje se dosta promenilo.

Pa argumentacija se svodi na to da uzmeš bilo koje dnevne novine i pogledaš kakvo je stanje u državi... Sve sam stručnjak do stručnjaka...

Citat:
axx420:
Pogledaj nastavne planove i programe sada i pre 30 godina.
Pročitaj malo u stanju i statusu današnjih škola u odnosu na one pre 30 godina.

Pa aj ti meni reci šta je menjano u nastavnom planu i programu, osim što se danas umesto Ruskog u školama uči Engleski?

Eto, da ti bude lakše, nećemo uzimati u obzir gimnazije, jer je to manje više statično, evo da uzmemo za primer jednu elektrotehničku srednju školu, u čijem je polju bilo apsolutno najviše napretka u poslednjih 30 godina, i da vidimo šta se i kako predavalo u srednjim školama 1978 i danas 2008, eto neko ko ide danas u neku elektrotehničku školu nek napiše šta uče trenutno i na koji način, napisaću ja kako je to bilo pre 10 godina, a sigurno će se naći neko da napiše kako je bilo pre 20-30 godina. U našim školama ne samo da se nije promenio nastavni plan i program, već su školski rekviziti iz tog perioda... Kod mene u srednjoj je gomila rekvizita bila iz prve polovine 20 veka... I o čemu mi da pričamo onda ovde? Te rekvizite đacima treba pokazivati u muzeju, a ne na redovnoj nastavi.
09.12.2007. u 15:00 

Marko_L
Marko Lošonc
Founder and Owner, Jurassic Software
Beograd

Marko_L
Član broj: 20532
89.216.223.*

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org
Sajt: www.jurassicsoftware.com

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 16:17
Citat:
Kod mene u srednjoj je gomila rekvizita bila iz prve polovine 20 veka... I o čemu mi da pričamo onda ovde? Te rekvizite đacima treba pokazivati u muzeju, a ne na redovnoj nastavi.

Što jes jes :) Sećam se jednog časa fizike, kada je profesor prvo ispredavao lekciju, a onda izvadio iz ormana neku napravu i rekao "Evo, ovo vam je to. Sad, da ovo čudo radi mogao bih da vam pokažem to i na praktičnom primeru" :)
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
09.12.2007. u 16:17 

Horvat
Subotica - Vojvodina

Član broj: 17332
*.eunet.yu.

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 20:53
Citat:
(nisam isao vise od okolnih zemalja i Grcke)

auuu...a kad se to grcka preselila? nije vise okolna zemlja??...ccc.... VIVA LA RTS !!! :D

Citat:
Ivan D.:posto bi u tom slucaju bili na nivou Aboridzina i mislili bi da smo svi mi majmuni koji lesimo zene od batina

a "ovaj" ima nesto protiv aboridzina cccc,treba ga poslati na aljasku kod aboridzina :D [ili bese australija ;)]

p.s. ni mene niko nije ucio koje su drzave u sad-u,ni u kanadi,niti pokrajine nemacke...

[Ovu poruku je menjao Horvat dana 09.12.2007. u 22:37 GMT+1]
recite DA neplaćanju pretplate na rtv begeš

(\_/)
(X.x) This is DEAD Bunny. Copy DEAD Bunny into your signature
(> <) to stop him on his way to world domination.
09.12.2007. u 20:53 

Emil Ranc
Rancz Emil
Pančevo

Član broj: 20995
77.46.173.*

Sajt: getafirstlife.com

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 21:52
E, a jel se seća neko Tome Tovarevića, poljoprivrednika koji ima ne-znam-koliko hiljada ovaca, svinja, goveda Bila je to geografija valda u trećoj srednje hehe

09.12.2007. u 21:52 

Miroslav Jeftić
Translator and system administrator, Proverbum d.o.o.
Novi Sad

SuperModerator
Član broj: 37513
213.253.121.*

Sajt: www.proz.com/profile/7372..

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 22:03
Citat:
Horvat: auuu...a kad se to grcka preselila? nije vise okolna zemlja??...ccc.... VIVA LA RTS !!!

Verovatno je pod "okolnim" mislio na zemlje s kojima se graničimo.
Powered by SAP NetWeaver®

Interpreters do it simultaneously, translators take their time

a.k.a. Bryan Fury
09.12.2007. u 22:03 

Horvat
Subotica - Vojvodina

*.eunet.yu.

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 22:08
u tom slucaju se izvinjavam :)

(\_/)
09.12.2007. u 22:08 

Davor Vlajkovic
Chief Everything Officer
Krusevac - Beograd

SuperModerator
Član broj: 24486
*.201.nat-pool-bgd.sbb.co.yu.

Sajt: davor.vlajkovic.info

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 22:08
http://www.blic.co.yu/blickomentar.php?id=1028
09.12.2007. u 22:08 

Horvat
Subotica - Vojvodina

*.eunet.yu.

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 22:17
dobar txt :)

@emil,prvi put cujem za to ime,doduse,nisam imao geografiju u 3. srednje,koliko znam,to je samo kod gimnazijalaca bilo :)

(\_/)
09.12.2007. u 22:17 

axx420

Član broj: 107229
*.mynsn.net.

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 22:51
Citat:
ventura: U našim školama ne samo da se nije promenio nastavni plan i program, već su školski rekviziti iz tog perioda... Kod mene u srednjoj je gomila rekvizita bila iz prve polovine 20 veka...

Pa, eto, školski rekviziti su tada uglavnom bili novi sada su uglavnom stari.
Već to je dovoljna promena a ona naslućuje mnogo drugih promena nastalih ekonomskim i političkim stanjem naše države u zadnjih (ne moramo ići dalje) 18 godina.

Citat:
ventura: Pa aj ti meni reci šta je menjano u nastavnom planu i programu, osim što se danas umesto Ruskog u školama uči Engleski?

Nastavni planovi i programi su radikalno menjani u više navrata u osnovnom i srednjem obrazovanja. Za osnovno obrazovanje je karakteristično opisno ocenjivanje i novi predmeti (veronauka, ...). "Uskoro" (još od 2003) se očekuje i "devetogodišnja" osnovna škola.
Stariji članovi se sigurno sećaju uvođenja usmerenog obrazovanje u srednje škole 76/77 pa zatim njegove "reforme" i kasnije vraćanje na staro 89/90. U srednjim školama su samo "nicala" nova zanimanja, neka su i vraćena iz davnih 60-tih.
Ukinut je monopol izdavanja udžbenika, pojavile su se privatne škole.
Visoko obrazovanje je dobilo Bolonjsku konvenciju.

To su, inače, sve pozitivne promene ali su one koje su nastale zadnjih 15-tak godina izvitopirene i nabacane u već anarhično okruženje. Nastavnik i predavač koji treba da bude stub obrazovanja više su zainteresovani za povećanje plata, korupciju i izbegavanje obaveza. Nastavnici štajkuju, a učenici tuku nastavnike, profesori imaju "cifru" a studenti plaćaju ama baš sve, roditelji kritikuju sve to ali nemaju vremena ili imaju druga posla... to je slika današnjeg obrazovanja.

Citat:
ventura: I o čemu mi da pričamo onda ovde?

Stvarno, o čemu pričamo? Verovatno nisi pročitao moje postove u ovoj temi.

Izvinjavam se svima za off-topic ali čovek me je javno pitao pa sam morao javno da mu odgovorim.

@papaja, svaka čast. To sam tražio.
Inače kviz sa kojeg je prvopostavljeni video je nastao u februaru ove godine i dosta je popularan.
http://en.wikipedia.org/wiki/Are_You_Smarter_Than_a_5th_Grader
Koliko će "glupih" nacija biti do kraja godine?
09.12.2007. u 22:51 

Emil Ranc
Rancz Emil
Pančevo

Član broj: 20995
77.46.173.*

Sajt: getafirstlife.com

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 23:20
@axx420
Promene o kojima govoriš su daleko od radikalnih (osim Bolonje), pošto je u suštini princip sve vreme ostajao isti - bubanje gomile činjenica, svest da se uči radi ocene i sl...

Čak i implementacija Bolonje ide dosta traljavo, ali valda će za nekih 5-10 godina biti bolje - naravno, to umnogome zavisi od volje i želje predavačkog kadra da aktivno radi na istinskoj (a ne samo prividnoj) implementaciji promena...
09.12.2007. u 23:20 

Jovan_NS
Novi Sad

Član broj: 141776
79.101.144.*

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 23:39
Citat:
Nastavnik i predavač koji treba da bude stub obrazovanja više su zainteresovani za povećanje plata, korupciju i izbegavanje obaveza. Nastavnici štajkuju, a učenici tuku nastavnike, profesori imaju "cifru" a studenti plaćaju ama baš sve, roditelji kritikuju sve to ali nemaju vremena ili imaju druga posla... to je slika današnjeg obrazovanja.
- axx brate ovo si jako lepo reko, ni sam pesnik ne bi mogao bolje! Stvarno si u pravu jer obrazovanje nikog ne zanima osim samih ucenika i studenata ali cim oni zavrse skole i faksove, na to sve samo zaborave, ni ne pokusaju da pomognu sledecim generacijama! Uopste je malo ljudi koji misle na druge, iako je i njima u tim istim trenutcima bilo tesko i samo mala, malena pomoc bi im mnogo znacila. Zalostno a istinito...

Inace cim nadjem knjigu iz osnovne, pokazacu vam sta sam ja ucio! Ali to ce potrajati...

A moj pravopis pusti, jer moje ocene u skoli iz srpskog jezika i knjizevnosti govore same za sebe! Zato mani se prevopisa, barem za sada(plz)! I nije mi jasno kako to u skoro svakoj temi, nadje se neki lik koji pored vaznije teme opominje na pravopis! KAKVE veze ima pravopis ako je nesto vaznije ispred njega?!?

BTW ja sam iz elektro u NS-u! Sta da vam kazem: ima dobrih i losih stvari koje su se promenile u odnosu na zadnjih 10 god! Gradivo je ostalo isto: odradjeno je u udzbenicima po principu copy/paste iz literature za faks! Ima dosta profesora koje mrze svoj posao, ni sami ne znaju sta se desava u svetu, kako tehnologija napreduje i kojim smerom, ali to nije najgore: ima i onih koji ne znaju ni sta trebaju da predaju!
Vidim da se jos uvek uci pascal kao ultimativno-brutalno dobar jezik(vi ste srednjoskolci, sta ce vama bolje) ali primetim da se profesor interesuje za HTML, neke su prezentacije napravljene tu i tamo... Bice svasta! A i kompovi su cetvorke iz 2001-2002 tako da se nebunim (izgleda da su im se 386-tice pokvarile, pa sta ce ljudi, morali da kupe novo...)

Sve u svemu skola mi je malo napredovala(neznatno) tako da ne mogu da pricam kako su neodgovorni po tom pitanju, ali sto se tice gradiva - drugovi moji to je pravi haos! Neznas ti tu ko pije a ko placa!!!
NAJGORA STVAR: Kao elektrotehnicar elektronike, imao sam jako, jako malo prakse(samo DVA casa nedeljno) sto je jako malo da bi mi ista naucili. SRECOM imao sam profesora genija - suvog genija, koji se zalagao da treba vise prakse nego teorije, i koji bi na pravom mestu ucinio velike stvari... Stvarno mu se divim! Pozz za mog profesora prakse Dragana Salapuru !!!

P.S. Izvinjavam se za dugacak post, i za moguce greske u pravopisu(Jablane ovo je za tebe, da se ne naljutis i ne nerviras...)
Živi svaki dan kao da ti je poslednji...
... jednom ćeš biti upravu!!!
09.12.2007. u 23:39 

axx420

Član broj: 107229
*.mynsn.net.

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka09.12.2007. u 23:57
Citat:
Emil Ranc: Promene o kojima govoriš su daleko od radikalnih (osim Bolonje), pošto je u suštini princip sve vreme ostajao isti - bubanje gomile činjenica, svest da se uči radi ocene i sl...

Naravno da su radikalne a koliko su uspešne... isto kao Bolonja.
09.12.2007. u 23:57 

Horvat
Subotica - Vojvodina

*.eunet.yu.

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka10.12.2007. u 00:04
Citat:
Jovan_NS: - KAKVE veze ima pravopis ako je nesto vaznije ispred njega?!?

pa kako nema?
kako ti mislis da nesto pravilno izlozis ako ne znas pravopis?

(\_/)
10.12.2007. u 00:04 

Jovan_NS
Novi Sad

Član broj: 141776
79.101.144.*

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka10.12.2007. u 07:53
Brate jel ti vidis neku fatalnu gresku u mom pravopisu??? On je mene cimao za 1(jedno) slovo... I to je jos bila i slucajna greska jer sam brzo pisao i spavalo mi se, a za potpis se ne secam... U cemu je fazon?!?
Živi svaki dan kao da ti je poslednji...
... jednom ćeš biti upravu!!!
10.12.2007. u 07:53 

jablan
Mladen Jablanović
Beograd

Član broj: 8286
194.228.230.*

Sajt: blog.radioni.ca

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka10.12.2007. u 08:20
Jes, otimaju nam Kosovo, Hilandar gori, Ameri glupi, a ja se uhvatio nekakvog pravopisa...
10.12.2007. u 08:20 

djricky
Senior Network Administrator VeratNet ISP
Beograd

djricky
SuperModerator
Član broj: 1046
*.ricky.verat.net.

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka10.12.2007. u 08:40
"u pravu" se pise odvojeno...
10.12.2007. u 08:40 

jablan
Mladen Jablanović
Beograd

Član broj: 8286
194.228.230.*

Sajt: blog.radioni.ca

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka10.12.2007. u 09:04
Citat:
djricky: "u pravu" se pise odvojeno...

Mada je i ta uprava zaslužila da je neko izbije...
10.12.2007. u 09:04 

MyWay

Član broj: 25141
*.telekom.yu.

Sajt: www.loglar.com/song.php?i..

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka10.12.2007. u 09:09
Citat:
Finski učenici zauzeli su prvo mesto, a odmah za Finskom slede Hongkong i Kanada. U gornjem delu tabele nalaze se još i Tajvan, Estonija, Japan, Novi Zeland i Australija.
SAD se nalaze na 29. mestu, Rusija na 35, a Italija na 36. mestu, dok nove članice EU Bugarska i Rumunija zauzimaju 42. i 47. mesto.
Mi br. 41 oni br.29 - jaaako jadan rezultat za sistem u kome se ne buba, već uče deca da razmišljaju (ako se dobro sećam). Mora da su pitanja bila tipa 'proizvodnje uglja u Poljskoj' čim se nisu baš snašli... :-)
Everyone rises to their level of incompetence.
10.12.2007. u 09:09 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Vice President - Product and Business Development, Ci..
EU

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
*.dip.t-dialin.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..

icon Re: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka10.12.2007. u 09:13
Pa SAD srednje skole, MyWay, i nisu bas najbolje na svetu ako gledas celu SAD kao prosek. Stavise, ima ih vrlo losih ali zbog nekih drugih stvari.

Sto se ne bi ugledali na prvih 10? :)
10.12.2007. u 09:13 

elitemadzone.org :: MadZone :: Zanimljivi linkovi :: Devojka na kvizu zna manje od desetogodisnjaka
(Zaključana tema (lock), by pajaja)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 9081 | Odgovora: 110 ]

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.