Citat:
Beltrammi: ima jos jedan problem. Primetio sam ovde u Italiji i to u zgradi gde zivim jednostavno krive zidove. Znaci pravio sam ugaoni sto i vidim da nije dobro usao u zid jer je zid kriv ! Prosto nije mi palo na pamet da je tako nesto moguce.
Krivi zidovi su veoma cesti cak i u Srbiji, a mogu biti krivi i po X i po Y osi. :) Dok sam busio rupu izmenju moje sobe na spratu i donjeg dela stana zamalo nisam poginuo. Kako bi busenje bilo lakse odlucio sam da malo ostemam okolo cevi za centralno grejanje koja prolazi pored grede, u samom cosku jer je tu beton meksi. Idioti elektricari su izignorisali sva pravila instaliranja i provukli tu zicu koja je valjda isla do lustera. Prvo sam izbusio rupu busilicom i onda sam prosirivao stemanjem metalim dletom bez izolacije, a kad sam uzeo srafciger jer mi je bio zgodniji da pridjem, i zamahnio prvi put pogodio sam tacno u vod i napravio kratki spoj. Bio sam srecan sto se to dogodilo sa srafcigerom koji izolovan jer me je samo jedan i udarac delio od, u najbojem scenariju, udara ili cak smrti. Strasno je kako elektricari nemaju ni trunku savesti i na koliko sam samo nelogicnosti i neispravnosti nailazio radeci po stanu. Dijagonalna instalacija... nista cudno. Bitno da se svi nakradu materijala. Taster za zvonce na ulazu u kopatilo pored prekidaca za svetno ciji vod ne ide do razvodne kutije vec nestaje negde u zidu... ni to nije cudno.
Tako da, moj savet je... veoma oprezno kad se buse rupe u zidu, pogotovo te malo vece.. kroz pod. Armatura je smor, ali elektro vod moze biti mnogo zaje***.
Pozdrav, Saša