E, nasmeja me, pa, ne mogu da odolim da ne odgovorim, makar i samo da ti kazem, evo ja sam drugarica na ovu temu. A, i svidja mi se taj tvoj romanticni povod, nek ti je srecan put!
Ovo ti je arhiva vesti sa sajta
www.serbiatravelers.org
Sad ti to malo prouci, sta madjarska sengenska viza pokriva - da li mozda i tvoju Litvaniju?
http://www.serbiatravelers.org/forum/index.php?topic=502.msg12055
Madjarska pocinje od 1.1 2008-me sa izdavanjem shengenske vize
« Reply #34 on: November 21, 2007, 03:40:45 AM »
--------------------------------------------------------------------------------
Preuzeto sa "Blic online" sa datumom 10.11.2007.
" SUBOTICA - Prvog radnog dana 2008. godine u Generalnom konzulatu Mađarske u Subotici počinje izdavanje šengen viza za državljane Srbije, koje će važiti u 24 zemlje. Uz uobičajenu proceduru, koja podrazumeva popunjavanje formulara, pasoš, dve fotografije, potvrdu o zaposlenju, i dokaz o životnom osiguranju, viza će biti odobravana (ili ne) u roku od 24 časa, a koštaće oko 35 evra.
- Izdavaćemo šengenske vize za putovanja u Mađarsku. One će, međutim, biti važeće za odlazak i boravak u još 24 evropske zemlje. To praktično znači da ako neko ima poziv iz Francuske ili Danske, vizu treba tražiti u predstavništvu te zemlje. Mi ne možemo izdavati vize za pozivna pisma za neke druge zemlje - izjavio je generalni konzul Mađarske u Subotici Ferenc Nađ.