Evo ja zaradjujem tako sto pisem o Internetu.
Pocelo je pre tri godine u Eskluzivu, nastavilo se u Zici, COM-u i Ekonomistu.
Danas sam direktor e magazina,
www.emagazin.co.yu
U pocetku su bili kratke vesti, posle prikazi sajtova i intervjui sa njihovim tvorcima. Sve u svemu preko 200 clanaka. Danas je to vise organizacija rada na izlazenju casopisa, mada povreme napisem po nesto, onako za dusu. Sem toga idem na interesantna mesta i upoznajem sjajne ljude (pozdrav Mc i Varaga).
Za ovaj nacin zarade dosta ti je P1 sa modemom. Veci trosak je samo kinta za Internet i telefon ali sa pojeftinjenjem sati i flat rezimima nije problem.
U pocetku je bilo par stotina dinara, sad je par stotina evra+procenat od reklama. Pazi nije lako, 24 sat adnevno ti je glava u tome i moras da mislis na hiljadu stvari, od kojih su neke potpuno bizarne. Recimo da li ce Posta da isporuci novine koje saljemo pretplatnicima ili ce da se zagube, itd
Kad sam napisao prvi prikaz sajta nije mi palo na pamet da cu jednog dana moci da zivim od toga.
Neces mi verovati ali i u ovoj zemlji moze da se zivi od pisanja o web i pisanja a web.
Znam lika koji se pre par godina zaposlio u firmi kao pisac clanaka za web sajt, za 600 maraka. Izlazio je i do 1.000. Pazi to je tad bilo k'o sad ta cifra u evrima.
Dakle, ako zelis i imas talenta pisi. Mozes da mi se javis na PP da se dogovorimo oko teme.
Pozdrav Miloje