Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Odvikavanje od pusenja... iskustva, saveti

elitemadzone.org :: MadZone :: Odvikavanje od pusenja... iskustva, saveti
(TOP topic, by pajaja)
Strane: << < .. 12 13 14 15 16 17

[ Pregleda: 52842 | Odgovora: 333 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jelena022
finansije i računovodstvo, gorenje
pazova

Član broj: 220389
195.66.69.*

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, saveti04.06.2009. u 09:29
Citat:
waikiki: i nema ga..

Šteta...A nije toliko teško ;-)...Meni se bliži 2 meseca...Sad je već sve u redu...Želja za cigaretom je sve ređa...Kriza bukvalno traje nekoliko minuta i lako se prevaziđe...
jelena
04.06.2009. u 09:29 

Realistic
Beograd

Član broj: 225038
91.150.102.*

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, saveti09.06.2009. u 13:47
Brate mili ono sto ti trenutno osecas, je sasvim normalna reakcija tvog mozga na jednu ucestalu radnju koju si radio tako dugo, ako uzmas u obzir da je nikotin jedan od jacih otrova koji se samo u manjoj meri nalazi u cigaretama, bice ti jasan tvoj trenutni psiho fizicki osecaj, a sto se tice neraspolozenja to je apsolutno privremena stvar i upravo bas zbog toga mnogi ljudi i nastave sa pusenjem...
Poenta> izdrzi u svojoj nameri i stalno razmisljaj o prednostima toga sto nepusis, i ako mozes bolje nekako sebe nateraj da ih mrzis nego da se ponovo vratis u staru pricu, kreni da treniras tu ces najbolje videti svoje rezultate, npr kada budes trcao na traci i uvideo da ti nikakav problem ne predstavlja da pricas sa nekim do sprintas po njoj, a slozices se da je pre toga i brzi hod sam po sebi predstavljao problem!!!
Shvati taj svoj trenutni trip kao da se tvoj mozak poigrava sa tobom i postani svestan da je to sve vestacka iluzija neke kao potrebe koja ce nestati vremenom (NI POSLE 6 MESECI NEMA SPUSTANJA GARDA, JEDAN TRENUTAK SLABOSTI OD ODE SVE U PM!!!)...
Toliko brate od mene, Pozzz
x
09.06.2009. u 13:47 

plavi9
Vrsac

Član broj: 202841
79.101.172.*

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, saveti09.06.2009. u 20:48
Eh, da se o mom zivotu pravi film
il' barem strip.
Da se o mom zivotu pravi strip,
znam da bih bio sasvim negativan tip.

Strašno...
09.06.2009. u 20:48 

etjen
beograd

Član broj: 153477
95.180.59.*

Sajt: www.terrarenting.com

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, saveti10.06.2009. u 21:58
^^^
i meni se to dešava... Makar smanji, meni je makar to uspelo...
Tada sam pogledao kroz prozor...Imao sam sta da vidim...Napolju je bila fabrika MACIJE TRAVE! Morao sam nesto da ucinim!
10.06.2009. u 21:58 

Anarky
Vojislav Janjic
nisam zaposlen
Pirot,Srbija

Član broj: 225405
77.46.202.*

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, savetipre 29 dana i 2h
Predlazem vam da krenete od jedne cigarete - popusite npr. celu paklu i ostavite jednu - tako pusite cele nedelje bez te jedne cigarete i posle smanjite jos jednu.
Ja nisam pusio nikad ali sam tako posavetovao friendicu i sada je smanjila sa 2 pakle na dan na samo 5 cigareta na dan ...
ma uspecete
13.06.2009. u 16:16 

Aleksacar
Jagodina

Član broj: 17554
*.opera-mini.net.

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, savetipre 27 dana i 8h
Preksinoc citam ovu temu i odlucim da probam. Juce popodne pridruzila mi se devojka cisto meni iz inata, da dokaze da moze duze da izdrzi od mene. Jucerasnji dan mi je trajao kao tri obicna, prvo cu pocela da me bole pluca, pa mi je lupalo srce trista na sat, onda su me boleli zglobovi i na kraju sam puko sa zivcima. Zivci su me drzali 2-3 sata i posle je vec bilo bolje. Sad sam ustao i pijem jutarnju kafu bez cigare, a kriza mi polako gmize uz ledja. Ne odustajem bez obzira na sve.

Kako su ostali koji su u istim g....a kao ja? Pozdrav.

Pisem sa mobilnog pa se izvinjavam ako tekst ne lici ni na sta.
15.06.2009. u 10:17 

jelena022
pazova

195.66.69.*

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, savetipre 26 dana i 9h
To je sve normalno prvih par dana...Meni je gorelo u plućima, vrtelo se u glavi, bilo muka...Dan mi je trajao kao nedelju dana...I tako nekih 4-5 dana...Posle je bilo malo lakše...Ali sve u svemu krize sam imala 2 nedelje i tad je bilo teško...VODA mi je najviše pomagala kod fizičke krize...Nigde bez flašice nisam išla...Takođe i ovaj sajt mi je pomogao mnogo...Čitala sam iskustva drugih i to mi je pomagalo da izdržim...
Međutim, posle te dve nedelje sve je mnogo lakše...Krize su sve ređe i sve kraće traju...
Ovih dana je 2 meseca od kako ne pušim...Sada ima dana kada mi se čini da nikada nisam ni pušila, a opet ima trenutaka kada bi mi "legla" jedna ali nema zavaravanja...Ne postoji jedna...Ovaj staž nepušački i muka kroz koju sam prve dve nedelje prošla su veeeliki kapital i ne dozvoljavam da mi ga uništi ta jedna...
Iz mog iskustva mogu dati zaključak da je bitno izgurati prve dve nedelje...Nije lako ali prođu...
jelena
16.06.2009. u 08:44 

Goticni
Boris Vezmar
System and Network Admin, BETA, BETARFI
Beograd

Član broj: 94721
80.93.230.*

Sajt: www.borisvezmar.com

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, savetipre 25 dana i 10h
Probajte da dobro posmatrate i analizirate pusace oko sebe. Koliko su samozivi, i nadmeni sa tim cigaretama. Oni sto puse duze totalno nesvesno vec. Sto ih vise posmatrate to ce vam biti gadnije da vas neko poistovecuje sa njima. Primera iz okoline imam nekoliko koji se sad gade pusenja i pusaca :)
17.06.2009. u 08:18 

Aleksacar
Jagodina

Član broj: 17554
*.unic.kg.ac.rs.

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, savetipre 24 dana i 9h
Danas je peti dan i vec je bolje. Jutros sam isao na ispit, cekao tamo dva sata, i nisam nesto pomisljao na cigare. Jesam bio nervozan sto cekam, ali nisam imao neku zelju da zapalim. Inace bih u ovakvoj situaciji otresao 4-5 komada.

Cudi me da mi je danas bolje, jer sam sinoc ujedao i zapevao. Moja devojka je takodje sinoc imala opasnu krizu. Uzela je da zavija dzoint od nane i kamilice jer nije vise mogla da izdrzi. Onda je to pusila i usmrdela mi dusu.

18.06.2009. u 09:17 

jelena022
pazova

195.66.69.*

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, savetipre 24 dana i 6h
Citat:
Aleksacar: Danas je peti dan i vec je bolje. Jutros sam isao na ispit, cekao tamo dva sata, i nisam nesto pomisljao na cigare. Jesam bio nervozan sto cekam, ali nisam imao neku zelju da zapalim. Inace bih u ovakvoj situaciji otresao 4-5 komada.

Cudi me da mi je danas bolje, jer sam sinoc ujedao i zapevao. Moja devojka je takodje sinoc imala opasnu krizu. Uzela je da zavija dzoint od nane i kamilice jer nije vise mogla da izdrzi. Onda je to pusila i usmrdela mi dusu.

Izdrži još 10 i biće ti sasvim dobro...
jelena
18.06.2009. u 12:05 

Sloven

Član broj: 225911
*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, savetipre 22 dana i 2h
Dobar dan . Je l' ovo grupna terapija za ostavljanje cigareta? Jeste? E dobro..
Ja sam Marko i ja sam pusac :)

Prosle godine sam pokusao sa Zyban-om i zamalo da uspe :)
Pre 5 dana sam pazario Zyban ponovo ( 2 kutije) i sada grickam Zyban-cice kao suncokret. Deluje i od sinoc sam zapalio 2 cigarete. Inace uz jutarnju kafu stucem 6-10 cigareta.
Konzumirao sam paklu do paklu i po na dan. Uz kafu nikad ne zapalim manje od 5 a uz jutarnju ... svi su se cudili kako mogu da napunim pikslu.
Palio sam i u hodu, iz dosade, iz pre jela, posle jela ...pre svega i posle svega.

Ovo je veiliki napredak za mene. Pocasticu se trecom cgaretom..
20.06.2009. u 15:52 

mizantrop
beograd

Član broj: 125818
*.vektor.net.

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, savetipre 21 dana i 23h
Citat:
Goticni: Probajte da dobro posmatrate i analizirate pusace oko sebe. Koliko su samozivi, i nadmeni sa tim cigaretama. Oni sto puse duze totalno nesvesno vec. Sto ih vise posmatrate to ce vam biti gadnije da vas neko poistovecuje sa njima. Primera iz okoline imam nekoliko koji se sad gade pusenja i pusaca :)

Da li si ti bivsi pusac ili nikada nisi pusio ?

Zaista sam oduvek i kad nisam pusio mrzeo pljuvace !!!
Jel ti mislis da si bolji od drugih ? Od pusaca?
Ako si uspeo da prestanes da pusis svaka cast, ali nemoj da sada sebi dajes za pravo da pljujes po ljudima koji nisu uspeli ili ne zele to da urade.
Njihov problem. A nadmenih i samozivih ljudi koliko hoces sa cigarom ili bez nje .....

Pozz.

P.S. Ja sam poceo pre cetiri meseca da se bavim sportom 5-7 puta nedeljno, i moram vam reci da je prosto neverovatno kako sport lisava zelje za cigarom.
Kada treniram (sto obicno traje oko sat, sat i petnaest minuta) sledecih tri sata a ponekad i vise uopste nemam zelju da zapalim cigaru ( i zaista je i ne palim )
To je neverovatno s obzirom da bih ranije taj period mogao da izdrzim samo pod pretnjom puske ili na nekim sedativima.
Opet sa medicinske strane logicna stvar. U toku bavljenja sportom se luci endorfin tako da nakon sporta nema potrebe za cigarom koja bi to radila .
Pusio sam dve pakle dnevno a od kada se bavim sportom ne predjem paklu.
Eto mozda resenja, sta raditi kad se prestane brda sporta !!!! :-)

Bolje ziveti tisucu godina kao milijunas nego tijedan dana kao bijednik.....
20.06.2009. u 18:46 

waikiki

Član broj: 51675
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: waikiki@elitesecurity.org

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, savetipre 21 dana i 2h
Citat:
Sloven: Dobar dan . Je l' ovo grupna terapija za ostavljanje cigareta? Jeste?

da.. sve vise lici na to..
Citat:
Sloven:Ovo je veiliki napredak za mene. Pocasticu se trecom cgaretom..

Ovakvim cascenjem se ne ostavljaju cigarete. Kad proredis onda svaka "prija", pa je i ostavljanje teze. Bolje preseci, pa se casti sa "bez ijedne"
waikiki
21.06.2009. u 16:14 

milancle
Bg

Član broj: 45837
82.117.196.*

icon Re: Odvikavanje od pusenja... iskustva, savetipre 4 dana i 4h
Pusio sam deset godina. U proseku 1 kutiju dnevno crveni M...
I resavao da ostavim 1000 puta. I pre mesec dana konacno ostavim, prva dva dana kao uzmem dim, a onda mi skrenu paznju i ja mesec dana budem cist 100%. Nije bas bilo lako, nervoza, kriza, iskusenja ma svasta ali sam izdrzao. Nisam se uzdrzavao ni od cega ali mi nista nije imalo isti ukus, ni kafa ni pivo ma nista. Onda odem na more i tu se jos dodatno iscistim, vec mi se i snaga povratila, ukus... I sta se desi
Pre neki dan odem na neku zurku popijem malo vise i kao aj da se castim sa jednim dimom ustvari to je bilo dva ili tri. Svom srecom tu se zavrsilo.
Ujutru da umrem, bole me pluca, pusi mi se sve mi smeta kao da nisam ni prestajao da pusim. A mesec dana nista. I eto, sad sve iz pocetka, naravno nije mi kao prvi put ali nije ni svejedno. Jasno vam je cim ovo pisem mucim se i kriziram pomalo. Nema veze, izdrzacu ali sada sigurno, znam gde se krije opasnost, a ovo pisem da i vama skrenem paznju. Znaci jedan dim i kao da nikad niste prestajali. Cuvajte se toga
Pozdrav
08.07.2009. u 14:31 

elitemadzone.org :: MadZone :: Odvikavanje od pusenja... iskustva, saveti
(TOP topic, by pajaja)
Strane: << < .. 12 13 14 15 16 17

[ Pregleda: 52842 | Odgovora: 333 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.