Naišao sam na nekom sajtu oglas za "pepeljaru koja apsorbuje dim", pa me interesuje da li je neko zna jel' stvarno apsorbuje dim ili je to još jedno prodavanje magle? Na kom principu bi tako nešto moglo da radi? Nisam pušač i baš mi smeta kada neko dođe i nadimi celu sobu, pa bi mi takva pepeljara baš dobro došla.
Evo šta kažu prodavci o ovoj simpatičnoj napravi:
Citat:
USB pepeljara u obliku automobila - Vrlo praktičan uređaj zanimljive namene, apsorbuje dim od cigareta iz prostorije. Napaja se preko USB porta ili nezavisno od račuara preko 2 standardne AA baterije, poseduje LED indikator, filteri se mogu vrlo jednostavno očistiti ili po potrebi zameniti. Idealno kao poklon za "pušače" koji dugo vremena provode za računarom!
26.03.2008. u 15:56
Srđan Pavlović Oligofrenolog Vojvodina
Moderator Član broj: 139340 Poruke: 3364 77.46.189.*
Nisam pristalica kačenja raznih stvari na usb, neispitanih i nekvalitetnih.
Mislim da bi za te grejače trebalo dodatno napajanje,kao što je hub sa ispravljačem,
zbog preopterećenja.
NIje mi jasno, svi se raspituju pošto je, a niko da pita kako to radi, i koliki procenat dima može da "apsorbuje". Da se dim može iole uspešno "apsorbovati" odavno bi to bilo urađeno. Zato mi ovo sme miriše na lakrdiju, da ne kažem prevaru.
Verovatno zato sto i jeste za***cija kao sto bi i trebalo da bude... Jeftin poklon za rodjendan koji ce da "radi" 17 minuta pre nego sto crkne ili spali masinu na koju je povezan :)
27.03.2008. u 13:34
boban779
Član broj: 16815 Poruke: 391 *.adsl-1.sezampro.yu.
USB pepeljara je odlična. Uvuče sav dim i valjda ima neki filter unutra jer iz nje izlazi bezbojan vazduh. Jedina mana joj je što tandrče ko blesava, tako da te tera da što pre ugasiš cigaretu.
Imaju jonizatori vazduha, oni stvarno eliminišu dim i prašinu, nisu veći od flaše piva i priključuju se na 220V. Nečujni su, i oseća se zimska svežina iz njih. To ti preporučujem, jer će to stvarno da ti reši problem
Jedno je znati put, a drugo hodati njime
29.03.2008. u 19:37
boban779
Član broj: 16815 Poruke: 391 *.adsl-a-1.sezampro.yu.
A ti jonizatori rade par meseci kako treba i onda možeš da ih baciš. Imam ovaj što reklamiraju na tv-u i čistio sam mu filter svaki dan ali je vremenom postao neupotrebljiv.
ta pepeljara mi je upravo na stolu. dobio sam je na poklon. mogu samo reci da je simpatican poklon i nista vise. kablo za usb je prekratko i ne mozes je postaviti gdje zelis a i ako ima mjesto za baterije kada ih stavis pepeljara "ne radi".
ukratko jako simpatican poklon koji vise sluzi kao ukras
p.s. ima filter sa aktivnim ugljem i dok radi stvarno jako dobro prociscava dim
pa ja sam odma i pitao posto je da bih znao koliko vredi :) - kinesko sranjje.
da bi se gomila stetnih sastojaka iz duvanskog dima filtrirala,
nije ga dovoljno "produvati" kroz malo aktivnog uglja i/ili gaze,
sto bi reko nas narod - sine, ne ide to bas tako...
- Allright Alex... now, this is gonna..
- Sting a little? I know...
- No, actually, it's gonna hurt like a motherfucker.
na jednom mađarskom sajtu sam čitao da postoji programčić za ovu pepeljaru koji prati koliko pušiš pred računarom i nakon nedelju dana će izračunati kad umreš od raka pluće. http://www.pto.hu/post/1/14