Citat:
bordzija: Kod jata ti je normalno da preko telefona dobijes informaciju o jednoj ceni za kartu u zadatom smeru, kada dodjes u poslovnicu, kaze ti se duplo veca cena, onda izboksujes bukvalno na silu neku pribliznu cenu ali opet vecu 30% od prvobitne... I kada dodjes kuci i pogledas u kartu, vidis potpuno drugu destinaciju (kracu) i vracas se da ti to preprave pa moras da doplatis do one druge cifre... Recimo 100 evra do crnogorskog primorja u sr@nju od aviona koji samo sto se ne raspadne... A vec iz Zagreba za par desetina evra se leti do Londona...
Nije da sam fan JAT-a, ali vrlo cesto koristim njihove usluge, i moram priznati da mi se tako nesto nije desavalo. Cak sam i rezervisao karte putem Interneta, otisao do njihovog saltera i platio ih, bez ikakvih problema (dobro, mogli su biti malo ljubazniji, ali bitno mi je da sam dobio kartu). Sad cujem da je moguce i preko neta kupiti kartu.
To sto je u jednom trenutku (kada si telefonirao) postajala karta po odredjenoj ceni, ne znaci da ce ista ta karta biti raspoloziva i kada je budes kupovao. Sve zavisi od ponude i traznje. Zato se karta i rezervise odnosno kupi u trenutku kada ti odgovara cena (ako ti je cena najbitniji faktor). Na JATovom sajtu cak imas i mogucnost da vidis kada se nude najeftinije karte (ukoliko se fleksibilan npr. +-3 dana)...
Internet forumi su kao javni toalet... uđe ko želi, ispiša se gde poželi, i ode...