gordecka:
Sto se tice vremena potrebnog za ugradnju klime jako bih voleo da ono iznosi sat vremena,i licno cu svakom dati posao , i dobru platu ko je ugradi u tom vremenu,posto cemo imati onda duplo vise ugradjenih klima, jel do sada smo ih ugradjivali u proseku za 2-2,5 sata(uz brzo ispijanje kafe).
Nemogu reci da je nemoguce za sat,sat i po montirati ali mora da bude idealna pozicija i tri dobro obucena coveka(jedan pomocnik dva majstora)ali to su retke situacije.Zna da traje montaza i tri cetiri sata (sest,sedam metara instalacije,dve tri rupe,kanalice itd)..Montirao sam za sat vremena dosta puta,ali uz te uslove.A sto se tice licence,to se prica vec tri godine ali slabe vajde od toga.Doduse i plin u autima su montirali svakojaki sabani,al od ove godine mora izjava sa pecatom servisa koji je ugradio i svim sertifikatima uz sistem.Imam samo jedan predlog u vezi nas sto radimo klime.I tu su se pojavili neki novi likovi koji boze moj sa svim redom napravili kojekakve ugovore a pojma nemaju o poslu,a na nekom garantnom listu pise da se garancija vazi samo ukoliko je namontirao ovlasceni servis,te nas koji ovo radimo vec godinama i znamo u mali prst svaki deo bilo kojeg proizvodjaca stavljaju u neprijatni polozaj,i dovode do neprijatnih situacija da navodno nesmemo da ugradjujemo te uredjaje.Ja se licno ne obazirem mnogo na to ali nedaj boze da dodje do nekog spora,moze biti neprijatno...Pozdrav kolegama a ovi sto zele samogradnju izvolte niko vam nebrani,imate uputstvo kako se to radi u svakom iole ozbiljnom uredjaju.