Ista relacija kao i prosle godine: Požarevac-Bar.
Isti auto: Peugeot 406, 2.0Hdi, 66KW.
Teret: Full 70 l goriva: supruga, dete i ja. Gepek: ni Armstrong nije nosio više na mesec ... i peglu smo poneli.
Ruta: Preko Zlatibora.
Ukupno predjeno kilometara: 526 Km.
Potrošeno Evro Dizela: 24.9 l.
Dakle, otprilike 4,73 l/Km.
Vozio sam noću. Poslednjih sat vremena je korišćena klima, prvih nekoliko sati je bila odvratna gužva u kojoj nisam mogao da vozim svoju voznju već je bilo previše - kreni, koči, stani, kreni. Zadržavanja na carinama nisu bila prevelika, možda ukupno 20-tak minuta rada motora umestu.
Ovo napominjem zbog sumnji koje su izrečene još ranije u ovom postu u vezi potrošnje. Nikakvog bauljanja uvožnji nije bilo, ništa različito od bilo kog vozila u koloni.
Kada je u pitanju pokazivač prosečne potrošnje, nisam ga uključivao da mi ne odvraća pažnju, a slažem se da se (uopšteno) gledajući njega stiče utisak da će ukupna potronja biti veća.
P.S.
Platio sam kaznu 2,000 din (smanjio mi sa 3,000, kao da uštedim 1,000), jer sam upalio maglenke u nekom klancu, sa velikim nizbrdicama, krivinama, gde je stvarno vidljivost bila mala a i bilo je isparenja magle na pojedinim delovima.
Tip kaže da je vidljivost bila dovoljna, nisam se svađao, štetno je po koncentraciju, mada možda sam trebao da idem na varijantu prijave, pitam se da li bih nešto postigao.