Ajd danas uzmem svratim do prodavnice, i vidim sijalice stedise.... Tungsram 20w. Ae reko da kupim dve lepo za moju sobu... cena skupa 330 dinara otrpilike. Ovo me je nateralo novo poskupljenje struje koje je pocelo :) ili koje tek treba da se usvoji valjda. Mene uglavnom interesuje, posto sam za elektrotehniku jelda glup i ne rezumem se ni malo u nju :) Kolka je stvarna usteda struje. Ja kapiram da sijalice sad koje su mi na 100w i 60 da mi ove rade na 20w :) tako da stedim 40w-80w. Ali kolko ce to meni da se preobrazi u stednju / cenu struje koje cu da placam :)
Tipa ako mi od 9pm do 12pm upaljeno svetlo, teoretski kolko bi ja video ustedu :)
Generalno ovo sam stavio za pocetak u svoju sobu, planiram u dnevnu / kuhinju i kupatilo :)
Da kazemo da su mi svuda sijalice bile po 60w, usteda mi je 40w :P ako su 6 sijalica u pitanju.
Ne znam kako se meri potrosnja, tako da ne mogu da sracunam kolko bi ustedeo u tih 3 sata.
Suzdrzite se samo prozivka na ovu temu ako nije problem. Zivim u stanu 84 kvadrata, gde sam generalno ostoa sam, jer mi oba burazera otisli (pozenili se) keva i cale na plac zive (dodju ovde ponekad) tako da ja uglavnom i placam rezije najvise. Pa naravno poceo sam da gledam da pristedim kolko mogu, zato sam i postavio ovo pitanje. Jer me zanima dal sam ispao budala sto sam dao 330 din za jednu sijalicu :)

Poskupljenje struje vreme je za stednju...
Re: Poskupljenje struje vreme je za stednju...