Evo ovako
ja sam kupio Vectru C 2.2 DTI 2004 iz Svajcarske i doterao je. Auto je imao 205.000 km i svi servisi odradjivani i pre preporucene kilometraze. Auto je fenomenalan, ima kopletno drugacije ubrizgavanje od B modela, cak i kad su mi citali da li ima gresaka na kompu izlazi da je ona u stvari 2.2 cdti sto sam se i ja zaprepastio. Inace za crkavanje bos pumpe to je bilo na modelima sa 1.7 dizelima, tj Isuzu motorima. Ovde u Nisu prijatelj radi za Taxi i imaju Astru sa 2.0 DTI motorom i 470.000 km i nikad nista nije radjeno sa bos pumpom.
To sa boskom je stara prica, a uostalom svi su vec naucili da prave dizele.
A za golfa ja dok sam imao Renault 9 dizel, kum je imao Golf II. Renault je manje trosio (i dizela i ulja) i nije štekao, vec ljudi u voznji nisu primecivali da je dizelas, i svake zime prvo upalim moj auto, pa idem do njega da ga povucem da upali njegov iako mu je radio kompletnu generalnu. A kasnije taj isti kum je kupio iz Belgije Golf IV 1.9 tdi, a ja Lagunu 1.9 DTI i bila je ista prica. Na zameni ulja njegova sipka jedva pipne ulje, a meni je bilo na max iako sam je sibao i 200 od Nisa do Beca. A kad rade jedan pored drugog samo se Golf cuje kako bije po haubi. A pogotovo za ove nove VW 2.0 tdi motore, ljudi se zale da od Nisa do BG-a golf potrosi i po pola litre ulja kad ga sibas. To je prica licno od coveka koji je uzeo novu peticu.
Elem da se vratim na Vectru, auto je stvarno fenomenalan, potrosnja na brzini od 160 do 200 mu je oko 7.5 litara, sto za 2.2 je super. Ja kod moje kad sam skinuo sve plastike odozdo nisam u zivotu video suvlji dizelas, a napominjem da ima vec 215.000. Ulje ne trosi uopste, u preticanju kad zaobilazim sleper koji ide 60, vracam se ispred njega vec sa 140. Malo je glasniji dok je hladan na leru, ali to je normalno za dizele. Svetla ima najbolja od svih auta koje sam do sad vozio iako nema Xenon, put ne oseca, a ako ne gledas na sat kad ides 120 osecaj je kao da ides 60.
Za chip tuning ne preporucujem nikom i nikakakvom autu, jer kad se to uradi mora se menjati i kompletan izduv da bi se motor oslobodio temperature koja se stvara na vrhu klipa inace dolazi do naprslina na vrhu bloka.
Iako nisam neki opel fanatik, iz price moze da se provali da volim Renault mada u poslenje vreme nemaju kvalitet uopste Vectru C preporucujem svakom, u odnosu na sve njihove modele do sada ovo je stvarno izuzetan auto koji mnogo daje i komfora i udobnosti, a pri tom nema veliku potrosnju.