Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Obrezivanje - zastupljenost...

elitemadzone.org :: MadZone :: Obrezivanje - zastupljenost...

Strane: 1 2 3 4 5 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 21972 | Odgovora: 445 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milivoje tomanovic

Član broj: 228470
93.86.179.*

icon Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 12:02

Gledam pre neki dan epizodu serije sex i grad, glavne glumice sede u kaficu i jedna shokirana i zgadjena sto joj novi decko nije obrezan, zakljucuje da ce zbog toga morati da raskine sa njim... Iz razgovora devojaka jasno je da su im svi ili vecina partnera imala obrezanu alatku, u NY. U nastavku epizode i taj lik osuneti cunu.
Iznenadilo me to obzirom da nisu ni Jevreji ni Muslimani, malo sam guglao da bi saznao da je obrezivanje u SAD vrlo popularno nevezano za veru i naciju, ali mi nije jasan motiv i razlog velike zastupljenosti obrezanih ?
29.07.2009. u 12:02 

zaraza

Član broj: 19938
195.178.53.*

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 12:05
Kad se ne peru redovno, moraju da se obrezuju da ne bi navukli kojekakve bolestine....
29.07.2009. u 12:05 

milivoje tomanovic

Član broj: 228470
93.86.179.*

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 12:33
Citat:
zaraza: Kad se ne peru redovno, moraju da se obrezuju da ne bi navukli kojekakve bolestine....

Pa i ja nesto milim da nije zdravstveni razlog u pitanju, neko lozenje da je tako zdravije, pa svi obrezuju decu... Ili misle da su tako privlacniji zenama ili... ne znam.

Edit by FlyLord: Uklonio sam deo koji se odnosi na poruku koju sam obrisao

[Ovu poruku je menjao flylord dana 29.07.2009. u 14:09 GMT+1]
29.07.2009. u 12:33 

Silencer
Mitrović Stevan
Coka D.O.O.
Smederevo

Silencer
Član broj: 399
80.93.249.*

Sajt: www.wow-serbia.com

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 12:41
Secam se ko mali da me cale vodio u bolnicu zbog toga, i doktor je rekao da nema razloga za tim - zato sam ne obrezan :O
29.07.2009. u 12:41 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Vice President - Product and Business
Development, Cinemo GmbH
EU

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
*.dip0.t-ipconnect.de.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 12:41
Takva je medicinska praksa tamo (http://www.cdc.gov/hiv/resources/factsheets/circumcision.htm) - bas kao sto u Srbiji procedure pri porodaju jesu nekad drugacije od prakse u USA.

Nista previse bitno - ono sto je poznato je da obrezani muskarci imaju manju sansu da navuku HIV (iz linka gore) - izgleda je obrezani deo koze vrlo osetljiv i tu najlakse prodire HIV virus... takodje iz istih razloga obrezivanje znacajno smanjuje procente STD infekcija.

Sa druge strane, postoje istrazivanja koja kazu da obrezivanje smanjuje osetljivost a takodje i sama procedura ima svoje rizike od potencijalne infekcije i drugih komplikacija.

U svakom slucaju tamo se daje detaljna informacija o tome, nit je obaveza nit moranje. Doduse, licnog sam misljenja da roditelji ne bi trebalo da imaju prava da donose odluke o takvim procedurama nad detetom, osim kada takve procedure nisu zaista medicinski opravdane.

29.07.2009. u 12:41 

Stole_sto_ljubi_zene_gole
Milan Stosic
Kragujevac

Član broj: 57952
*.ptt.yu.

Sajt: www.kragujevac.co.yu

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 12:56
Citat:
Ivan Dimkovic

Sa druge strane, postoje istrazivanja koja kazu da obrezivanje smanjuje osetljivost a takodje i sama procedura ima svoje rizike od potencijalne infekcije i drugih komplikacija.

U svakom slucaju tamo se daje detaljna informacija o tome, nit je obaveza nit moranje. Doduse, licnog sam misljenja da roditelji ne bi trebalo da imaju prava da donose odluke o takvim procedurama nad detetom, osim kada takve procedure nisu zaista medicinski opravdane.

Bas tako, a skoro je bila emisija o tome na exploreru.. Puno ogorcenih ljudi na svoje roditelje koji su TU odluku doneli umesto njih.. pa sad koriste neke metode da razvuku kozicu, uspeva ali izgleda mnogo ruzno..
Kazu isto da stvarno smanjuje osetljivost.. uglavnom vecina nezadovoljna..
Ne radjamo se sa tim bez razloga sigurno..
Meni tako nesto ne bi palo na pamet, ali ima nas raznih..
Pozzzz
Nemojte ljudi na silu... uzmite veci cekic..
29.07.2009. u 12:56 

Skandy
Structural Designer POP Display
Edmonton AB, Canada

SuperModerator
Član broj: 152655
*.static.ziggozakelijk.nl.

Jabber: skandy@elitesecurity.org

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 13:00
Pre par nedelja je bio clanak o tome na howstuffworks.com. I tamo pominju da je obrezivanje u predhodnim decenijama u Americi bilo jako popularno, ali i da je sada procenat obrezane dece u opadanju.

Evo ga clanak: http://health.howstuffworks.com/circumcision1.htm

Postupak: http://static.howstuffworks.com/gif/circumcision-devices.gif
http://static.howstuffworks.com/gif/circumcision-adult.gif

Neki se tome protive: http://static.howstuffworks.com/gif/circumcision-protest.jpg
29.07.2009. u 13:00 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Development, Cinemo GmbH
EU

Ivan Dimkovic
Administrator
*.dip0.t-ipconnect.de.

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 13:14
Citat:

Status of Male Circumcision in the United States

In national probability samples of adults surveyed during 1999–2004, the National Health and Nutrition Examination Surveys (NHANES) found that 79% of men reported being circumcised, including 88% of non-Hispanic white men, 73% of non-Hispanic black men, 42% of Mexican American men, and 50% of men of other races/ ethnicities [30]. It is important to note that reported circumcision status may be subject to misclassification. In a study of adolescents¸ only 69% of circumcised and 65% of uncircumcised young men correctly identified their circumcision status as verified by physical exam [31].

According to the National Hospital Discharge Survey (NHDS), 65% of newborns were circumcised in 1999, and the overall proportion of newborns circumcised was stable from 1979 through 1999 [32]. Notably, the proportion of black newborns circumcised increased during this reporting period (58% to 64%); the proportion of white newborns circumcised remained stable (66%). In addition, the proportion of newborns who were circumcised in the Midwest increased during the 20-year period—from 74% in 1979 to 81% in 1999; the proportion of infants born in the West who were circumcised decreased from 64% in 1979 to 37% in 1999. In another survey, the National Inpatient Sample (NIS), circumcision rates increased from 48% during 1988–1991 to 61% during 1997–2000. Circumcision was more common among newborns who were born to families of higher socioeconomic status, born in the Northeast or Midwest, and who were black [33].

^ Ovo je zapravo najidiotskiji deo - obrezivanje je vise zastupljeno u obrazovanim familijama visokog socijalnog statusa sto je upravo suludo:

- Rizik od HIV infekcije je u takvim zivotnim uslovima daleko manji
- Takve familije bi valjda trebalo da imaju neku predstavu da oni zapravo sakate dete bez ikakvog obaziranja na neku njegovu volju

U svakom slucaju... interesantna studija
29.07.2009. u 13:14 

combuster
Ivan Bulatovic

Član broj: 151351
93.86.6.*

Sajt: www.linuxsrbija.info

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 13:30
Za studije ne znam, ja sam imao problem sto se toga tice kad sam imao 11 godina (kozica mi je stezala penis do te mere da je poplaveo :)). Sto se smanjenja osetljivosti tice istina je (mogu cvrgu da mu lupim i nista :( ) ali zato ti je zadovoljstvo prolongirano guaranteed :) A i laksi je za odrzavanje... :)
./configure --default-toolkit=tv --enable-channel=sport --with-free=beer --disable-
option={commercials,commentator}
make depend && make
29.07.2009. u 13:30 

Horvat
Subotica - Vojvodina

Član broj: 17332
*.adsl.eunet.rs.

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 13:35
Citat:
Skandy: I tamo pominju da je obrezivanje u predhodnim decenijama u Americi bilo jako popularno, ali i da je sada procenat obrezane dece u opadanju.

moguce jer su ljudi kojima su to radili dok su bila deca,sada odrasli i postali isti ti roditelji koji ne zele to svojoj deci
recite DA neplaćanju pretplate na rtv begeš

Najgore nije prošlo.
Najbolje tek dolazi.

-Ilija Marković
29.07.2009. u 13:35 

Milan Stosic
Kragujevac

Član broj: 57952
*.ptt.yu.

Sajt: www.kragujevac.co.yu

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 13:52
Citat:
Horvat: moguce jer su ljudi kojima su to radili dok su bila deca,sada odrasli i postali isti ti roditelji koji ne zele to svojoj deci

Bas tako..
Nemojte ljudi na silu... uzmite veci cekic..
29.07.2009. u 13:52 

Skandy
Structural Designer POP Display
Edmonton AB, Canada

SuperModerator
Član broj: 152655
*.static.ziggozakelijk.nl.

Jabber: skandy@elitesecurity.org

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 15:27
Citat:
Horvat:moguce jer su ljudi kojima su to radili dok su bila deca,sada odrasli i postali isti ti roditelji koji ne zele to svojoj deci

Bas naprotiv, u clanku su naveli da roditelji (ocevi) uglavnom zele da im musko dete ima identican polni organ. Sto se tice losih uspomena iz detinjstva, cisto sumnjam da su prisutne, jer se obrezivanje uglavnom radi novorodjenoj deci.
29.07.2009. u 15:27 

burex
Freelancer, Local community network
administrator
46°05'N 19°39'E

Član broj: 24964
*.adsl.eunet.rs.

Sajt: www.burex.net

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 16:17
Gluposti... Izmislila neka budala pre 3k godina i preživelo do danas na leđima religija.
http://www.liveleak.com/view?i=416_1218124584
A man is smart. People are stupid.
29.07.2009. u 16:17 

Mbit

Član broj: 87574
*.ptt.rs.

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 19:01
sve je stvar izbora i medicinskog opravdanja,

a oni likovi koji krive svoje roditelje zato što su ih obrezali, jednostavno nisu normalni likovi, jer da ih nisu obrezali njima bi smetalo kako su ih šišali dok su bili mali i td, našli bi nešto drugo ili treće da prebace roditeljima za po njihovom mišljenju loše roditeljstvo.

to je toliko beznačajna stvar za kompletnu sexualnu osobu da je ne vredi ni pominjati, ali postoje i oni nekompletni njima sve smeta.
29.07.2009. u 19:01 

Srđan Pavlović
Oligofrenolog
Vojvodina

Srđan Pavlović
Moderator
Član broj: 139340
93.86.225.*

Sajt: www.oligofrenolog.info

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 19:51
Citat:
Za studije ne znam, ja sam imao problem sto se toga tice kad sam imao 11 godina (kozica mi je stezala penis do te mere da je poplaveo :)). Sto se smanjenja osetljivosti tice istina je (mogu cvrgu da mu lupim i nista :( ) ali zato ti je zadovoljstvo prolongirano guaranteed :) A i laksi je za odrzavanje... :)

Probaj bejzbolkom ;) LoL

Inace, poznato je da se kod nekih ova procedura sprovodi iz verskih razloga.

Anywayz, untouched rulez :D
Od programera, deci - uključite se! * * *

We do not trust BIOS tables, because BIOS writers are invariably totally
incompetent crack-addicted monkeys. If they weren't, they wouldn't be BIOS
writers. QED.
-- Linus Torvalds
29.07.2009. u 19:51 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Development, Cinemo GmbH
EU

Ivan Dimkovic
Administrator
*.dip.t-dialin.net.

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 20:00
Citat:
Mbit
a oni likovi koji krive svoje roditelje zato što su ih obrezali, jednostavno nisu normalni likovi, jer da ih nisu obrezali njima bi smetalo kako su ih šišali dok su bili mali i td, našli bi nešto drugo ili treće da prebace roditeljima za po njihovom mišljenju loše roditeljstvo.

Molim??

Kosa kada se sisa uvek poraste nazad - kada ti neko osakati polni organ, to vise ne raste.

Pitanje je vrlo prosto - ako ne postoji medicinski razlog da li roditelji treba da donose odluke koje za stalno menjaju telo deteta (da ne kazem sakate) ?

Ako prihvatamo obrezivanje bez medicinske urgencije - dakle to je menjanje tela bez ikakve opravdane potrebe, sto onda ne bi prihvatili i plasticnu korekciju ako im se ne svidja sto dete ima drugaciji nos ili ako zele da im dete lici na Davida Bowie-a, ili ako su tata i mama pripadnici neke BSDM ekipe, sto ne bi onda detetu ustancovali nitne na celu - jbg, lepse je tako... ili recimo da mu izduze glavu tako sto ce ga drzati u stegi, ne skodi a eto - nekome su jajaste glave kul.

Citat:

to je toliko beznačajna stvar za kompletnu sexualnu osobu da je ne vredi ni pominjati, ali postoje i oni nekompletni njima sve smeta.

Ma beznacajna ili ne, ja ne bih voleo da su moji matori odlucivali o tome kako ce da izgleda moj "organ".
29.07.2009. u 20:00 

combuster
Ivan Bulatovic

Član broj: 151351
93.86.111.*

Sajt: www.linuxsrbija.info

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 20:01
Kod mene je iz medicinskih razloga i ja se ne zalim ;-)
./configure --default-toolkit=tv --enable-channel=sport --with-free=beer --disable-
option={commercials,commentator}
make depend && make
29.07.2009. u 20:01 

jablan
Beograd

Član broj: 8286
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: vreme.radioni.ca/koliko-j..

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 20:06
Citat:
Ivan Dimkovic: Pitanje je vrlo prosto - ako ne postoji medicinski razlog da li roditelji treba da donose odluke koje za stalno menjaju telo deteta (da ne kazem sakate) ?

Zašto bi samo medicinski razlog bio dovoljan? Zašto ne bi bio dovoljan npr. verski, kulturološki ili bilo koji drugi?

Na kraju krajeva, organ posle te intervencije ostaje u potpunosti funkcionalan, tako da se to nikako ne bi moglo nazvati sakaćenjem.
I have no country to fight for; my country is the earth; I am a citizen of the world.
29.07.2009. u 20:06 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Development, Cinemo GmbH
EU

Ivan Dimkovic
Administrator
*.dip.t-dialin.net.

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 20:12
Citat:
Jablan
Zašto bi samo medicinski razlog bio dovoljan? Zašto ne bi bio dovoljan npr. verski, kulturološki ili bilo koji drugi?

Mozda zato sto je u pitanju telo deteta, a to nije licna imovina roditelja. Bar ne u uglu zemljine kugle u kojem mi zivimo.

Medicinski razlog za obrezivanje sprecava gangrenu ili tesku infekciju - dakle, postoji vrlo jasan i opravdan razlog za intervenciju koji bi u protivnom mogao da dovede do fatalnih ishoda ili do teskih posledica po zdravlje.

Sta ako neko napravi novu "Designer Vagina" religiju? Ili "Jajasta Glava" religiju - zapravo jajaste glave su jedno vreme bile jako popularne... zamisli imas jajastu glavu zato sto ti je mama bila fan jajastih glava?

Znas tvoja glava ostaje u potpunosti funkcionalna... to se nikako ne bi moglo nazvati sakacenjem :)

Citat:

Na kraju krajeva, organ posle te intervencije ostaje u potpunosti funkcionalan, tako da se to nikako ne bi moglo nazvati sakaćenjem.

Ostaje funkcionalan - ali promenjen, nepovratno. Bas kao i plasticna operacija ili drzanje glave u stegi.

Fakat je da je to permanentna promena tela deteta bez ikakve mogucnosti da se dete pita o tome. Kretenizam.

29.07.2009. u 20:12 

jablan
Beograd

Član broj: 8286
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: vreme.radioni.ca/koliko-j..

icon Re: Obrezivanje - zastupljenost...29.07.2009. u 20:21
Postoji mnogo toga za šta se deca ne pitaju pa gle čuda - svet se i dalje okreće i ta deca stasavaju i istim tim organima prave svoju decu i tako već milenijumima. Obrezana sprava je najsitnija moguća šteta koju roditelji prave svojoj deci, ako mene pitaš.
Citat:
Ivan Dimkovic: Ostaje funkcionalan - ali promenjen, nepovratno.

Vidi, sve što ikad uradiš ili izgovoriš pred svojim detetom njega menja, nepovratno. Pa šta?
I have no country to fight for; my country is the earth; I am a citizen of the world.
29.07.2009. u 20:21 

elitemadzone.org :: MadZone :: Obrezivanje - zastupljenost...

Strane: 1 2 3 4 5 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 21972 | Odgovora: 445 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.