Citat:
Dimković:
Na kakvu tacno pomoc mislis?
Medicinska pomoc za homoseksualnost ne postoji - posto homoseksualnost nije klasifikovana kao bolest u Srbiji kao ni u ostatku civilizovanog sveta. Ako postoji neki lekar koji nudi "lek" za to, potrebno ga je prijaviti ministarstvu zdravlja za nadrilekarstvo (da ne pricamo o dovodjenju ljudi u zabludu i jos mnogo gore stvari koje se desavaju takvim "lecenjem")
Pa čekaj šta misliš, da sam rasla u saksiji pa da ne znam da ne postoji medicinska pomoć sa homoseksualizam. Što provociraš na taj način? :) Naravno da sam mislila na razgovor, sa roditeljima, sa psihologom, seksologom, i tako dalje... Mislila sam na psihičku pomoć, neki pokušaj da se preobrati... pa ako ne može, šta da se radi. U svakom slučaju treba pokušati. Ja bih pokušala, bar me ne bi grizla savest da stvari ostavim tek tako, kao da je sve to normalno...
Citat:
mmix
Pa nismo zivotinje, majka mu stara. Postoji nesto sto se zove socijalizacija i evolucija svesti koja nam omogucava da stvaramo civilizovano drustvo i da ne budemo robovi bioloskim impuslima. Ta svest nas cini monogamnim i sprecava nas da setamo golih ku*eva ulicama nabadjuci sve zensko na sta naletimo u nastojanju da rasirimo svoje gene. Ako je homoseksualac greska onda je to i svaki drugi muskarac koji nema harem zena, jer je i drzanje harema i poligamija mnogo efikasniji nacin sirenja licnog genetskog nasledja. Mi kao vrsta nismo ugrzeni, ako neceg ima na ovoj planeti, ima ljudi.
A što pokušavaš vešto da izvrneš moje reči kad sam lepo napisala da smatram da je monogamija nastala razvitkom svesti i uvođenjem nekih etičkih normi... Samo sam krenula od osnove, od onoga što je u biti čoveka (u ovom primeru konkretno mužjaka), a to koliko smo se razvili i šta danas predstavlja poligamija je neka deseta stvar. I ovo opravdanje da nismo kao vrsta ugroženi je smešna... (ne zato što nismo, već zato što je naprosto smešno to opravdanje).
Citat:
mmix
Opet sablonizujete stvari, postoje gay parovi sa bioloskom decom, nije doba stare grcke, medicina je uznapredovala i in-vitro trudnoce su realnost, i dalje je neophodna majka da istera termin ali je ta komuna prilicno kompaktna i postoji dosta slicajeva da su lezbejke iznosile trudnoce kao surogat majke svojim gay prijateljima. Sta vise, nauka je otisla toliko daleko da je danas moguca in-vitro oplodnja koriscenjem DNK materijala dve majke iz dve jajne celije, rezultat je naravno 100% cerka, ali cerka sa izmesanim genetskim materijalom obe majke; istrazivanja su u toku sigurno i za spajanje dva Y genotipa u blanko celiju surogat majke. I sta cemo sad dragi pripovedaci bioloske funkcije? Cik recite da in-vitro deca nisu normalna, a u lice svim hetero parovima koji bezuspesno pokusavaju da naprave decu.
Pa da li su deca normalna, verovatno jesu biloški, ali jadna ta deca... to je protiv sve logike zdravog razuma... :/ devojčica koja ima dve mame... Mislim evo priznajem: zatucana sam i nazadna, najgora sam ali meni to nije normalno, suviše mi je perverzno, morbidno, bolesno i ne želim uopšte da ulazim u mentalne sklopove ljudi koji se bave time, odluče na tako nešto i tako dalje... Jel ok što sam priznala da sam ja nenormalna a ne oni? Jeste. Molim lepo. Sada bi bilo parlamentarno da mi niko ne potvrđuje da sam nenormalna pošto sam sama to priznala. U redu je. Ja sam nenormalna jer smatram da dete treba da bude od muškarca i žene, ovi kojima je ok da dete bude od dve mame su normalni i sve ok.
Citat:
Dimković:
Covek je deo prirode - a to podrazumeva i njegovu svest, i sav razvoj koji je posledica te svesti. Tako da je sve to 'prirodno'.
Pa... suviše je ovaj svet postao perverzan, prezasićeni smo svim i svačim, pa nije ni čudo da jeste sve to "prirodno"... Priroda, nego!
Citat:
nkrgovic
A sta je sa onim muzjacima koji imaju sex sa drugim muzjacima?
Ima ih dosta... Recimo kod pasa sam to bas cesto vidjao. Sta je sa njima? Sto oni ne osvajaju zenke?
To su anomalije.
Citat:
mmix
Pa teorija ti ne pije vodu. Ako je razvoj drustvene svesti bio samo i u cilju konformizma zasto smo onda napustili koncept copora koji je daleko efikasniji u propagaciji superiornijeg DNK malog broja alfa muzjaka? Da ne pricam o monogamiji koja je u direktnoj suprotnosti sa tvojom teorijom. Nije bas da alfa muzjaku fali sperme da oplodi sve zene u coporu pa da neka preostane pretendentima.
Razvoj društvene svesti nije imao nikakav poseban cilj, to je spontano dešavanje kako čovek evoluira... zadržalo se na monogamiji, tako i treba, ali to ne znači da je svest u potpunosti potisnula poligamni gen, da ga tako nazovem. To nas samo dovodi do zaključka da je normalna, elementarna priroda muškarca da produžava svoju vrstu, a ako je u produžetku vrste gej, kao što već rekoh: onda automatski prestaje akcija i mužjak dolazi u konfrontaciju sa prirodom....
There's a light at the end of every tunnel, just pray it's not a train.