VW 1.9 TDI, ALH Motor, 2000g
Problem je vec postojao, isao na dijagnostiku, obilazio majstore...
Cistio sam turbinu, usis i zapusen egr...I tad je isao super, bas kako bi trebalo, ali posle mesec dana javlja se isti problem (ranije je gasio turbinu preko 3000 obrtaja, stanem/ugasim/upalim i o5 trom, bez obzira sto vozim na nizim obrtajima, dok ne stoji malo duze ugasen, tek onda se vrati u normalu), a sad kada predje 3000 obrtaja oseti se da oslabi i izbaci gresku na bordu (proveravao sam skoro 19586 EGR SYSTEM, ali toga je bilo i kada je dobro isao, to je valjda zato sto je zatvoren ako se ne varam, ali cisto da pomenem).
I izbacuje ulje malo na egr ventilu.
Znaci toliko se otrombolji da nece preko 120 da ide, a pre ciscenja turbine i sve ovo sto sam ti gore naveo da je radjeno je isao do oko 140 pa tek onda ugasi i okilavi.
Kada upalim i vozim onako po ulicicama lepo poteze, ali kad izadjem na a.put preko 120 nikako, i to jedva.
Cak sam cuo da je neko imao slican problem i da se jednostavno sam otklonio posle malo duze voznje na a.putu.
Ovo traje vec neko vreme i nikako da resim problem, sto je najgore od majstora do majstora svi govore razlicito.
Pomoc!?!?!?

Tdi turbina problem ili...!?