Postavih ja pet postova..ali nista..moram da cekam jos sedam dana da bi mogla poruku da vam posaljem..e pa lepo..u medjuvremenu probajte da "izguglate", sigurno cete je naci na poznatom sajtu za trgovinu kojecime. :D
Mobilьnaя эlektrostanciя možet bыtь široko ispolьzovana v častnыh domah, kottedžah, v stroitelьstve, pri remontnыh rabotah, v masterskoй, v sadu, v garaže. Vozmožno ispolьzovatь ee voobщe vezde v kačestve rezervnogo ili avariйnogo istočnika эlektropitaniя.
Peredvižnaя эlektrostanciя sozdana dlя obespečeniя neobhodimыm količestvom эnergii nužnogo mesta. Ona osobenno udobna dlя эkspluatacii v otdalennoй mestnosti, gde net dostupa k podstanciяm.
Mobilьnыe эlektrostancii bыli vostrebovanы eщe v sovetskoe vremя i do sih por ne poterяli svoeй aktualьnosti.
Dostoinstvom perenosnoй эlektrostancii яvlяetsя ee mobilьnostь, vozmožnostь primeneniя v lюboй moment. Ee kompaktnaя forma obespečivaet horošuю manevrennostь.
Svoя sobstvennaя эlektrostanciя dlя rezervnogo эlektrosnabženiя – vovse ne roskošь, a neobhodimoe uslovie komforta i spokoйstviя, k kotoromu stremitsя čelovek, obladaющiй zagorodnыm domom.
- vozmožnostь izgotovleniя svoimi rukami iz područnыh materialov.
Predlagaem tehnologiю samostoяtelьnogo izgotovleniя peredvižnoй эlektrostancii. V komplekt materialov vhodяt čerteži s podrobnыm i pošagovыm opisaniem processa izgotovleniя, kak samoй perenosnoй эlektrostancii, tak i samostoяtelьnogo izgotovlenie preobrazovatelя naprяženiя. Vam budet rasskazano o principe deйstviя, эkspluatacii, merah bezopasnosti i rekomendacii po usoveršenstvovaniю mobilьnoй эlektrostancii.
Molio bih nekoga da mi prosledi broj telefona servisa za ove motorne testere iz Batajnice na email. Ovu testeru sam nasledio od dede i vec godinama pokusavam da je dovedem u funkcionalno stanje, ali bez uspeha...
Au, nije me bilo dosta vremena na forumu vidim tema se razradila preko svake ocekivane mere :-))
Evo i od mene mali doprinos sto se tice potrosnje Urala (to je ona veca od "Druzbe", sa duguljastim rezervoarom i automatskim podmazom lanca), sa punim rezervoarom (oko 2L) je sekla 1-1,5 metara drva na tri reza. Ali, ja secem na taj nacin da napravim ogradicu od 4 kolca izmedju kojih naslazem drva oko metar visine i 40cm sirine i onda krenem odozgo i samo spustim mac do kraja i to ponovim tri puta (prvo sa strana a onda kroz sredinu). Neuporedivo je brze nego seckati komad po komad jer ovako sa tri reza prakticno stucem trecinu metra drva. Ali zato i trosi znacajno vise. A ne treba napominjati koliko je ovde znacajna snaga i izdrzljivost testere, sto je ovima (ja licno preferiram Ural) zaista jaca strana. Sto se ulja za lanac tice ja sam stavljao preradjeno od kola i nisam ni merio koliko trosi, ali recimo da ode oko 1 rezervar ulja na dva rezervara goriva.
Ne znam u vezi tih problema sa paljenjem, ja sam samo jednu Druzbu probao da upalim i nisam uspeo, verovatno zbog loseg karburatora. Ali Ural (koji ima i znacajno drugaciji karburator) sam uvek palio bez problema, leti, zimi, vruc, hladan, nebitno. Ako je ispravan i nastelovan karburator i, najvaznije, ako se ispostuje procedura paljenja koja jeste specificna, uvek, ali uvek pali najvise iz treceg poteza. Cak i jednu sto je stajala godinama napunjena nekim razredjivacem (valjda je neko mislio da ce je konzervirati tako) sam nakon ciscenja upalio, verovali ili ne, iz drugog poteza.
pozdrav svima :)
ima li neko nove brojeve telefona firme koja zastupa i prodaje ove testere(ako jos postoji) ,kao i majstora iz batajnice.
majstor je nedostupan a kada zovem firmu izbacuje nepostojeci broj?!
trba mi membrana za karburator i ostali dihtunzi.
ako neko ima brojeve neka mi posalje pp.
unapred zahvalan!!
skoro sam nabavio jednu motorku Družba, nisam dobio uređaj za paljenje pa ako bi neko imao da proda ili gde se može nabaviti, da mi pomogne, kao i za ostale delove. Takođe ako bi neko mogao da pošalje tel. servisa u Batajnici.
Hvala unapred!
Kada grune čađava mašina, pola sela
nevdi se od dima!!