Ovo sto cu ovde napisati sam napisao i na ES-u u podforumu Tuning ali obzirom da tamo niko ne svraca mesecima kako izgleda napisao sam ponovo ovde.
Juce me je zaustavila policija jer mi navodno nisu ukljucena svetla. Bila su ukljucena dnevna svetla (LED) a nisu bila ukljucena oborena niti duga svetla niti svetla za maglu. Njihv stav je da se LED diode ne smatraju za dnevna svetla jer u zakonu pise da na vozilu moraju biti ukljucena "dnevna svetla, ODNOSNO oborena svetla" (valjda clan 77). Oni tu rec "odnosno" tumace kao "i" i tvrde da treba da mi budu ukljucena i oborena i dnevna svetla (dakle LED).
Inace, diode su fabricki ugradnjene u auto i nista nije naknadno ubacivano.
Od pisanja prijave nije bilo nista jer je ocigledan razlog zaustavljanja bio "jedna ili dve crvene" a obzirom da sam digao frku odustali su jer su shvatili da cu da teram pricu do predsednika drzave (figurativno) ali me zanima da li kod mene nesto nije bilo u redu ili su oni pogresno tumacili Zakon i na sta bih mogao da se pozovem ako me eventualno opet neko bude zaustavio iz istog razloga?
Jutros sam kontaktirao uvoznika i oni mi tvrde da te diode ispunjavaju sve zakonske norme da bi u RS mogle da se koriste kao dnevna svetla.

Dnevna svetla - LED diode - da li je dovoljno ili su potrebna i kratka svetla?