Dodža. Ne zahteva neku posebnu pažnju. Uglavnom je otporan na sve bolesti i jede sta mu daš. Ne moraš da ga šetaš svaki dan jer on to radi sam, samo ga pustiš niz ulicu. A i inteligencije mu ne manjka, kada si video da se džukela izgubila, dok kod ovih rasnih je to čest slučaj. Nije agresivan a opet kuću dobro čuva (ako je od manjih laje na svakog prolaznika pa ti dođe da ga ubiješ :)).
Dok sam ziveo u kuci, sto podrazumeva i dvoriste, imao sam velikog Snaucera, crnog, sa dobrim rodoslovom, potpuno obucenog i vaspitanog (neki to zovu i visoka dresura). Tako da je za mene to najlepsi pas. U stanu ne bih imao srca da ga drzim a oni mali "na bateriju" su mi zanimljivi samo da nisu moji, previse mi je to kao igracka... :)
Odgovor na temu: Niko zivi ne moze da te dobro savetuje! Sve zavisi od tebe i samo od tebe! Pas koji ti se dopadne neka bude tvoj. Jednog dana kad saznas vise o psima onda ces i da konkretizujes svoje zelje. Sve ostalo moze samo da bude u fazonu "meni se svida..." i nista drugo. Samo jedno mogu da tvrdim, ako i kad budes imao svog psa promenice ti se misljenje o zivotinjama uopste ali i o ljudima! :) Videces...
Pozdrav!
"Grand Magus and Supreme Wizard of professional
audio applications in the known universe and beyond"
E-Mail: sceka@sbb.rs
Home Page: http://SOLAIR.EUnet.rs/~sceka
"Nabavi" lutalicu. Tako ćeš pomoći, a ne odmoći rešavanju problema suživota pasa i ljudi po gradovima. I ne daj mu da laje na prolaznike, a naročito na malu decu.
Pa nije svejedno kojeg ćeš psa, a nisi nam dao podatke o tome gde živiš (kuća sa dvorištem ili stan), koliko imaš vremena za šetanje, održavanje i slično. Ali ovako ako već govorimo o rasama koje nam se sviđaju, meni se lično dopada Vižla(Vizsla na mađarskom). Lovački, srednja veličina, kratka dlaka, jednostavan za održavanje ali zahteva svakodnevno šetanje i trčanje.
Ako ti je jedini kriterijum "koji je najlepši", možda najbolje i da ne nabavljaš psa, bolje nabavi nešto drugo, novi mobilni telefon ili tako nešto... može Nokia Gold ili novi iPhone
Najlepsi pas je onaj sto trci za kolima, laje na svakog prolaznika i jede sta nadje :)
oni skupoceni smaraju a obican dodz ce lepo da te nasmeje kad svaki dan pravi sra*a
Sto nabrijanija rasa i uzgajivacnicavnija to su vece pare koje ces dati kad ga kupujes, jos vece ces da dajes veterinaru na lecenje psa koji nosi u sebi opterecenje neprirodne selekcije i brojne inceste.
A onda stavi prst na celo pa opet biraj po tome koji ti je lep. A kog god uzmes, bices srecan.
U pse se ne razumem baš najbolje, ali Rot Vajleri su mi nešto idealno. Ako se dobro sećam, u filmu Conan - The Barbarian, u ono vreme čelika, beše jurišalo nekoliko njih zajedno sa Tulsa Doom-ovim sledbenicima na početku kada pale i razbucavaju selo? Bez obzira na to..
Citat:
milivoje t: Sto nabrijanija rasa i uzgajivacnicavnija to su vece pare koje ces dati kad ga kupujes, jos vece ces da dajes veterinaru na lecenje psa koji nosi u sebi opterecenje neprirodne selekcije i brojne inceste.
A onda stavi prst na celo pa opet biraj po tome koji ti je lep. A kog god uzmes, bices srecan.
Nadam se da ova nova rasa nije takva.
SOP. Srpski Odbrambeni Pas.
Nekoliko već uveliko odgajanih rasa na našim prostorima + Vuk.
:)