Moze ko hoce da govori suprotno, dug je dug, na njega ide kamata, na neisplacene glavnice ide zatezna kamata, odrastao si covek toliko mozes da razumes. Ti mozes kao suverena drzava da im pokazes srednji prst ali to i dalje ne znaci da dug ide bilo gde, pitaj PIIGS za to, oni to sad najbolje znaju, svi oni sada fiskalno odgovaraju mahom za dugove koje su napravile prethodne vlasti.
Sto se tice unistavanja bankarskog sektora u Srbiji ja o tome imam svoje misljenje koje je veoma kriticno prema delovanju G17, sada URSa, a narocito oko cele te price o transformaciji SDK i danasnjem povlascenom statusu PS (i najskorije o tome kako je unistena i pripojena privredna banka pancevo koja je postojala od 1869 i koju ni dva svetska rata nisu unistila), ali to su samo moja licna misljenja koja su nevazna jer je sistem odavno presao tacku bez povratka. U osnovi oni su za to sto su uradili dobili mandat glasacke masine koja "Sve zna" a ku*ca pojma nema o bilo cemu, pa je i racun za naplatu dosao toj sveznalackoj masini, posteno. Sto se tice URSa, sta god da se sada kaze o njihovom delovanju ne moze da izadje van okvira politickih spekulacija tipa "kurta bi bio bolji od murte". A sto se mene licno tice, nista me ne bi obradovalo kao da vidim da ta partija "strucnjaka" ne predje cenzus sto ce se verovatno i desiti ako bojkot izbora iole dobije na popularnosti.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić