vezano za kompresore za kućno punjenje, mislim da najjeftiniiji koštaju 3-4.000 eura. gde ih tačno ima, ne znam. jer sam i ja pokušavao da nadjem skalameriju pre nekih 6 meseci. u NS ih neki lik nudio za 7.500, to sam video na nekom forumu. ali sa time punjenje traje i 12h. u zavisnosti od snage kompresora. jači kompresor koji puni brže je svakako i skuplji.
metan je gas koji se nalazi po kućama. da li ga ima u svakom gradu, to ne znam. u subotici masa kuća ima gas, koji je ustvari metan. ali, veliko ali, u subotici se ne smeš prikačiti sa takvim kompresorom na sistem. naravno, možeš, ali ako te navataju, napenaliće te gadno. to sam proverio. strogo je definisano šta se sme prikačiti na kućnu instalaciju. imaju monopol, na vlasti su 20 godina, "država" je iza njih. ....
na FB ima grupa "hoćemo cng u novom sadu", tamo se možda može doći do podataka gde se u Srbiji može nabaviti kompresor za kućnu varijantu. ima čak i broj čoveka iz futoga koji ima kompresor i puni uslužno. nije naveden kapacitet, tj brzina punjenja za bilo koji auto.
zafira 1.6 cng 2005