piramidalna sema je stavljena van zakona, pa su ljudi presli na MLM.
Kod MLM za razliku od Jezde imate robu. Znaci kod Jezde je samo bio novac koji se kretao od dna do vrha piramide, a u MLM imate isto, ali imate i robu koja ide ka dole. Ta roba je najcesce obicna nebuloza, neki eliksir, specijalni usisivac, kozmeticke gluposti, tek da se ima pokrice legalno.
Ima ljudi koji su se veoma obogatili tako, uglavnom oni na vrhu i regionalne vodje. Imao sam komsiju koji je tako radio za Herbalife, bio je pravi ljigavac. Po celom komsiluku je hteo da prodaje te glupave kreme (navodno lece sve, relaksiraju), na kraju me je zvao na njihovu veceru, ali da ja platim 30 evra - to je kao nista (pa ako je nista sto oni ne plate ?).
Sve u svemu pukao je jer je to veoma glup sistem. Recimo ja sam gledao kozmeticke radnje, pune raznih mirisa koje mozes da probas, ljubazni prodavci, korektne cene i tu i tamo neko udje i kupi ponesto. A sad ce on da te spopada na stepenistu i vratima da ti uvaljuje njihove kreme i stajaznam, kao da mi je konj siso mozak.
Princip njihov je jasan. Odmah ti uvale robu koju ti kupis i onda ti treba da je prodas dalje. Naravno kako se ide ka dole roba je sve skuplja jer ih se sve vise ugradilo...
Sanse za uspeh su minimalne, ali danas je velika nezaposlenost, ocaj i masa se peca. Tako je poceo i Filip Cepter, samo je on radio kao akviziter za jednu firmu i radio je na %. Bio je vest prodavac, bilo je drugo vreme, a i prodavao je sudove sto je ok stvar. Posle je svoj biznis...

Re: Prevaranti i lovci u mutnom