dosta ste ovde raspravljali o raznim stvarima ali ste zaobisli jednu cinjenicu,
na stranu sto je himna jako ruzna, sto je najgori izbor za himnu i sto je pola naroda ne identifikuje kao svoju, selektor, po zakonu, ne sme ni da pita igraca "da li ces da pevas himnu" jer takva stvar ne sme da bude kriterijum za dobijanje 'posla'. to moze da bude njegov licni motiv za zaposljavanje nekog, ali to ne sme da kaze u javnosti.
cesto se desava da poslodavac trazi inzenjera i zaposljava samo muskarce. to je, jbg, tako, ali on ne sme da kaze "ja zaposljavam muskarce jer mislim da zena to ne moze da radi jer je zena za kuhinju". odma bi fasovao na sudu.
ili,postavi se u situaciju coveka koji jako zeli posao, direktor mu kaze: ti si pravi covek za posao, dobijas ga, ali ces ga dobiti samo ako obecas da ces na pocetku svakog radnog dana da se pojavis na TV-u i kazes "ja sam derpe i volim da me hebu u doope". ja da sam u toj situaciji, prihvatio bih posao, a sutradan kada mi trazi da to kazem na TV-u, samo bih ocutao i ako me zbog toga otpusti, ja bih ga tuzio i 100% dobio. jedino je moguce da ga direktor otpusti ali da ne kaze zasto, ili da kaze da je nezadovoljan njegovim radom. srecom, selektor je bio dovoljno glup da kaze da ga je sutnuo samo zbog nepevanja.
narocito su mi smesni ovi sto tvrde da pesma nije verska jer pise u zaonu da nije. hahahha, pa evo opet analogije, da li bi vi pevali na ulici pesmu "ja sam pedofil" samo zato sto neko kaze da je to decija pesma o ivici i marici i da nema veze sa pedofilima? lol
It is said that when you wake up in the morning you have two choices. You can continue your dream in the bed, or you can get up and make your dream become true.