cao momci!
imam "mali" problem sa civilnom vojskom.
unutar iste ustanove prebacili su me sa jednog posla na drugi...
sa autocada... na "transport pacijenata"
problem mi je jer planiram da upisem phd na jesen, a nisam zavrsio josh master.
pa sam hteo preko leta da sredim te ispite i taj rad...
sada su mi smene po 12h... i to radim i dnevnu i nocnu... nema vikenda etc...
iako je i dalje to 40h nedeljno, ali taj ritam 2 dana 2x12h, pa 2 dana odmora mi _nikako_ ne odgovara...
imam maximalan broj nagradnih dana (koje nisam iskoristio)
i nisam koristio ni redovno odsustvo, ni odsustvo zbog privatnih poslova...
decembarska sam klasa, tj josh 2.5 meseca su mi ostala...
da li je moguce "zamrznuti" civilno sluzenje?
da li je moguce prebaciti se u neku drugu ustanovu? (sad kada su mi ostala 2.5 meseca)
da li redovno odstustvo mogu da uzmem kad hocu?
da li mogu da odsustvo uzmem na 1 dan?
da li uopste smem da radim smenu od 12h (bez mog odobrenja)?
da li smem da radim nocnu smenu (bez mog odobrenja)?
uf da li smem da sam bez pratnje tehnicara/sestre/doktora da prenosim pacijenta? sestra mi tvrdi da smem... meni je to apsurdno... sta ako pozli pacijentu!?
lol kome uopste zvanicno mogu da se obratim na ovakva pitanja? ovde gde sam trenutno po njima "sve moze" (ako njima odgovara) :D
takodje... svi ti vojnici sto rade samnom uglavnom su neobrazovani, i nema nikog da se pobuni... cute i rade... dok na drugoj strani... velika vecina vojnika u istoj ovoj ustanovi ladi...4-5h max prepodne radnim danima i to je to...
btw... vidim da nisam jedini koji ne prima platu...
da li ista mogu da uradim po tom pitanju? u principu... nisam hteo da se cimam sa tim... ali posto su mi ovo lepo napakovali...
inace zadnjih n generacija u ovoj ustanovi nije dobilo platu uopste... (tj nisam siguran da je iko ikad i dobio)
putni troskovi kako se regulisu? jedan vojnik (iz mesta udaljenog 35km je) placa 8.500din mesecnu (i posto radi 12h, mora bar jednom tu da jede)... sta bi bilo da nema to da plati?
sta mi vi savetujete da radim?
PS: ne nisam nista zgresio :) samo su ukinuli to moje mesto, jer im je zatrebalo "guraca"