Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

regulisanje vojne obaveze (alternativno)

elitemadzone.org :: MadZone :: regulisanje vojne obaveze (alternativno)
(TOP topic, by Gojko Vujovic)
Strane: << < .. 115 116 117 118 119 120

[ Pregleda: 316243 | Odgovora: 2385 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

operic
Beograd

Član broj: 2901
195.178.47.*

icon Re: regulisanje vojne obaveze (alternativno)pre 6 dana i 2h
da li postoje u nekim zakonima, uredbama, pravilnicima ili odlukama - prava i obaveze civilnih vojnika?
da li moram da radim bukvalno uvek i sve sto mi kaze nadredjeni, ili mogu da odbijem nesto i pozovem se na ta svoja prava?
06.07.2009. u 09:38 

milanbergh

Član broj: 167394
*.adsl-a-2.sezampro.yu.

icon Re: regulisanje vojne obaveze (alternativno)pre 5 dana i 22h
Hvala na odgovorima.
06.07.2009. u 13:06 

Lord Marshal

Član broj: 174982
..178.212.adsl.dyn.beotel.net.

icon Re: regulisanje vojne obaveze (alternativno)pre 5 dana i 20h
@operic

Jel imas konkretan problem ili pitas cisto onako? Koliko sam video ne bi smeli da ti daju da radis nesto sto ugrozava tvoje zdravlje.
06.07.2009. u 14:56 

operic
Beograd

Član broj: 2901
91.148.88.*

icon Re: regulisanje vojne obaveze (alternativno)pre 5 dana i 17h
nemam problem, posto jos uvek nisam krenuo u vojsku
ali pitam da bih se pripremio na vreme
06.07.2009. u 17:54 

Lord Marshal

Član broj: 174982
..178.212.adsl.dyn.beotel.net.

icon Re: regulisanje vojne obaveze (alternativno)pre 2 dana i 14h
Imas nacrt zakona o civilnom sluzenju ali to je nacrt tako da ti to ne moze pomoci mnogo. Otprilike ti bi trebao da radis koliko traje radno vreme znaci 8sati. Preko toga ne bi smeli da te teraju. Cini mi se da je bilo slucajeva da su terali civilce da rade duze ili da rade privatno (u drugoj firmi ili za vikend) ali sada tesko jer su ih prijavili.

Ko sto rekoh samo ako bi ti zdravlje bilo ugrozeno mogao bi da se zalis. Znaci sve fizikalije koje ne ugrozavaju zdravlje mogu da ti daju da radis. Moj ortak je malo cistio krug bolnice (bilo mnogo lisca) pa je kukao zbog toga (jbg. samo sedi za kompom) a onda je stigao ugalj e tu je tek video sta je fizikalija (inace nista specijalno ali njemu je bilo tesko). Ali sta je alternativa? Da ides u regularnu? Pa tamo se tek radi sa asovom/motikom/kosom samo tako, moj ortak je u Somboru a centar ima ogromno dvoriste a malo vojnika.

E sada mozes da smislis razlog zasto ne mozes da fizikalises (tipa opersao sam to i to ili imam lose zglobove) ali odma ce da ti nacu neki prljav posao (pogotovo ako si u bolnici). Realno fizikalija je najbolje resenje jer se obicno posao brzo zavrsi pa vas puste kuci ranije.

Nego ti planiras da ides u septembru? Jel ides dobrovoljno ili ti je stigao poziv? Ja sam odlozio do septembra i jos mi poziv stigao nije? A posto cu civilno, planiram da skoknem do njih i vidim u cemu je problem (zaplanirao sam da tu muku od vojske skinem sa grbace do narednog leta, ovo kazem da se neko ne zacudi zasto ja idem njima na noge).

Pitanje za one koji su odradili civilku.

Npr. da li posle pola roka (4.5meseca) postaju opusteniji prema civilcima? Ovo me interesuje jer bih hteo da polazem neke ispite pa bih verovatno u mesec dana dva puta morao da skoknem do faksa. Tako bih do kraja civilke.
09.07.2009. u 20:57 

solarko

Član broj: 111607
93.86.32.*

Jabber: strahinja@es.org
Sajt: www.im.ns.ac.yu

icon Re: regulisanje vojne obaveze (alternativno)pre 1 dan i 14h
Moj slucaj:
- Prvi poziv za vojsku: dodje u 6:15 cekam do 7:15. pored mene ceka jos 5-6 ljudi. nema autobusa. odem kuci.
- Drugi poziv za vojsku: u sred ispitnog roka. ja ne stanujem tamo gde sam prijavljen. nisam mogao da se odazovem.
- Posle desetak dana, pozovem vojni centar. Oni kazu da im donesem potvrdu sa fakulteta da me nece vise zvati.
- Stize poziv za sud (krivicni).
- U vojnom centru su mi potpisali da me nece vise zvati u 2009. godini. To imam kod sebe.

Da li mogu da se izvucem kod sudije? Ako ne, kolika mi je kazna?
10.07.2009. u 20:51 

elitemadzone.org :: MadZone :: regulisanje vojne obaveze (alternativno)
(TOP topic, by Gojko Vujovic)
Strane: << < .. 115 116 117 118 119 120

[ Pregleda: 316243 | Odgovora: 2385 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.