> To bi se moralo na neki nacin ankerisati,znaci steta sa unutrasnje strane.Nije to saksija da se kaci na nesto.Tu je mnogo veci pritisak od samog
znam vrlo dobro kakve tu sile budu, zato mi je i cudno bilo, al reko da pitam - modelrni materijali, sta ti ga ja znam .. sto bi me covek baronisao da je video to .. ja da sam video - nisam, pa reko, aj pitam, mozda neko jeste ... cudnije stvari od toga su se ispostavile tacne :)
> Mislim da od stiropora odustanes
pazi, ja rekoh "stiropor", to ce neko ko se razume u tu tehnologiju izolacije da odluce, te vake brane, naki prelazi, pregibi, lelemudi i kalakurcije, da je na struju pa i da razmisljam ovako nema svrhe, cak i ono sto je meni zvucalo "logicno" su mi rekli da je glupost a ono sto sam ja mislio da ne moze da radi je "normalno resenje koje radi super" tako da se ja u gradjevinske radove ne mesam, znam samo da tu mora se odradi ta izolacija i da mi je extremno veliki problem iznutra te zato hocu spolja ... a sad, kad, kako i cime, to cemo videti ... vec sam ja kontaktirao nekoliko firmi koje se bave tim radovima sa konopaca (jedna cak nije ni iz beograda ali vidim da su radili svasta po bgd-u, ko zna mozda oce da odrade i ovo) posto treba da odradim i te grejace u oluku i jos po nesto .. pa cemo videti sta ce da kazu (kako bi radili, za koliko $$$, kojim materijalom, koji su rokovi i slicno) te, ko zna, mozda ta egzibicija saceka neku godinu (jos nisam pronasao ono drvo gde rastu suske) a mozda to odradimo sad odma ..
btw kad smo kod "nemoj stiropor" - sta fali demit fasadi u ovoj kombinaciji, nesto ne vidim da je varijanta sa vunom uopste moguca u ovoj varijanti (vise sa konopaca i bore se sa balom kamene vune :D - to mi deluje vise kao tragikomicni komad nego kao realnost)
u svakom slucaju, sto se tice te "prozorske skele" ja sam zakljucio da to niko od posetilaca foruma nije video pa na to necu dalje da gubim vreme, idam sa klasicnim momcima na konopcima :)