Citat:
Ivan DimkovicNajzabavniji deo je kako se uvek super-mocne mracne sile negde "zeznu" pa naprave nesto sto teoreticari zavera raskrinkaju preko Interneta.
Tako NASA spremi citavu zaveru oko sletanja na mesec i drzi hiljade inzenjera i tehnicara, astronauta clanova tima, astronoma sirom sveta i ostatak sveta u zabludi, ali eto zaborave nesto na "setu" pre "snimanja"

Ili 9/11, citava zavera umalo da uspe osim sto su "napravili" manje rupe u Pentagonu od raspona krila 757-mice

Objasnio sam u nekoj temi, nemoj da mešaš različite "teorije zavere" i trpaš ih u jedan isti koš sa predubeđenjem koje pokupiš od one neverovatnije.
Citat:
Tako i ovo, mracni vladari sveta i njihove sluge su napravili pauzu u tajnoj manipulaciji svetskih berzi, izazivanju i vodjenju ratova kako bi.. priredili predstavu i celom svetu dali do znanja, na nivou pricice za uzrast obdanista, da su oni satanisti koji zapravo hoce da zrtvuju malu decu i macice.
Uzmi pa gledaj to malo opušetnije, previše si stegnut u mislima koje pa ne možeš da sagledaš celinu. Ovo je veličanje Đavola, očigledno i nedvosmisleno, na otvaranju nekakvog tunela za koji su spucane nekakve milijarde nekih novčanica. Ja uopšte ne tvrdim da Đavo postoji (ne tvrdim ni suprotno), ali postoje ljudi koji ga obožavaju, koji nemaju empatiju prema drugome, koji vole moć i uživaju da je koriste (psihopate, po definiciji iz psihologije, 4% stanovništva) i to je suština koju treba da shvatiš.
Jednom sam se smejao na tvoj "potpis" koji je glasio otprilike da
kapitalizam pohlepu iskorišćava da napravi nešto korisno za društvo (Milton Fridmen), jer, to je
nemoguće. Zašto? Sistem u kome se pohlepa iskorišćava će na kraju biti iskorišćen od te pohlepe, jer se pohlepa uspinje na društvenoj lestvici i skuplja u vrhu sve dok ceo sistem ne postane pohlepan. U međuveremenu sam shvatio (čovek se uči dok je živ) da nije pohlepa sama po sebi problem već je podsticanje tuđe pohlepe samo usputno sredstvo za uspinjanje onih koji imaju patološku želju za moći (odlika psihopata), i nije njima cilj novac već je on samo sredstvo da ostvare moć. Suva, ogoljena moć, kojom mogu da upravljaju ljudskim životima i da osećaju zadovoljstvo tom prilikom. Novac (i pohlepu) koriste samo kao sredstvo, jer njima životni cilj nije da oni žive udobno nego da oni muče druge ljude i time zadovoljavaju svoje nagone. To je patologija koja se trenutno uspinje na društvenoj lestvici jer je sistem tako postavljen.
Zato je onaj EU birokrata koji je došao nekom prilikom u Grčku da "dogovara" nekakve nove pomoći insistirao da Grčki ministar (ko li već beše ne mogu da se setim) ustane usred noći i dođe na dogovore sa njim, i onda se tokom "pregovora" smejao od zadovoljstva što ga ponižava (opis tog ministra).
To je odlika psihopate, a to sam ja video i u svom ličnom okruženju od vrlo bliske osobe koju sa poznavao 10 godina pre toga i nisam shvatao da je psihopata, i tek kada mi se lično desilo da doživim to na svojoj koži (apsolutno mi je jasno o čemu je ovaj Grk pričao) onda sam tačno sagledao celu situaciju i u svetu. Njih (psiihopata) ima 4% u svetu, a u vrhu država ih ima daleko više od tog procenta (u USA verovatno daleko preko 50%) i neverovatno se pretvaraju samo da bi ostvarili svoj cilj. Njihov jedini cilj u životu je da imaju moć, i jedino na tome i rade celog života: grabe moć, a da bi grabili moć koriste novac i skupljaju ga u ogromnom količinama samo zato što im on daje moć.
---
Dakle, nije ovo nikakav slučajni gaf, to je namerno pokazivanje moći koju imaju (i izazivanje strahopoštovanja drugih prema njihovoj moći), jer se osećaju da im niko ne može ništa (u ovom trenutku su i u pravu), i oni osećaju zadovoljstvo što prave ovakve predstave, a ujedno pozivaju i šire uticaj i na ostale koji su gladni moći i imaju zlo u sebi. Ovo je njihov "umetnički izraz" kojim pokazuju i šire svoju dominaciju.