Pozdrav svima. Citao sam dosta teme u vezi UPS-a i sine wave izlaz za ceokupan proces rada kotlovima na pelete.
Nasao sam Njoy Aira 600VA 500W UPS sa sine wave izlazom. Kosta oko 150eura. Nema unutrasnji akumulator, povezujes na spoljasni, mozes i paralelno da bi dobio vise radnih sati.
Ali, proverio sam koliko povlaci kad startuje kotao, i to je 380-450wati. Mislim da mi ne vredi ovo.
Radi se o kotlu Diecotec Alaska 25kw.
Onda sam i dalje trazio i dosao do ovo:
https://bgups.com/newups/invertor-ups-bu600/ 600wata UPS sinusoidan izlaz bas namenjeno za kotlove na pelete.
Dole levo odaberite Engleski jezik.
Garantuju da ce startovati i odrzavati kotao, na akumulator od 100ah kazu da ce raditi 6 sata (jer paljenje/transportiranje pelete traje 2-3 minuta, a kasnije kad krene normalno da radi trosi samo 120-180wati).
Kad radi na modulaciji trosi oko 90w.
Ovde mozes povezati samo 1 akumulator od 100ah. Ne preporucuju dodavati jos da bi radio vise sati. Dovoljan je jedan, i istog puni kad dodje struja.
Nisam kupio, zanima me da li je neko nasao sigurno resenje kad nemas struje a moras da startujes kotao i zagrevas dom, ili prilikom rada kad nestane struja da nastavi da radi bez problema.
Pitao sam i za druge verzije koje ima NJOY i koji su jaci na snazi a sinusoidni, kazu da radi iskljucivo na te unutrasnje akumulatore, ne smes povezivati sa akumulatorima za auto, nije to isti tip punjenja, a imas samo 6-20min bekap a skupi su, tako da ne treba mi to.
Imam ovo UPS Mediacom Security Solution 1300VA/720W, i posluzilo je prosliput kad je nestala struja samo da izduva gasove i ugasi kotao, ali prilikom restarta, poceo je bipkati ubrzano i ugasio se UPS, nema snage da povuce da bi zapalio pelete.
Ups radi i dalje bez problema na 2x55ah akumulatore(za rad na kompjuter/monitor i bez struje radi preko 6-7 sati, testirano), ali nije za to. Ovaj bugarski je pure sine wave, 600-700wati i moze da hrani ceo proces iz pocetka kod kotlove(bar tako kazu/garantuju).
Nadam se ne krsim neka pravila.
[Ovu poruku je menjao icemaher dana 29.10.2021. u 11:58 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao icemaher dana 29.10.2021. u 12:00 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao icemaher dana 29.10.2021. u 12:34 GMT+1]