Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ugradni vodokotlić, za i protiv

elitemadzone.org :: TechZone :: Ugradni vodokotlić, za i protiv

[ Pregleda: 539 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Darko Nedeljković

Darko Nedeljković
Član broj: 191820
Poruke: 1752
212.200.182.*



+2285 Profil

icon Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 10:33 - pre 10 dana i 22h
Dilema je jasna - da li postaviti ugradni vodokotlić ili običan monoblok?
Pretpostavljam da u slučaju kvara ugradnog moraju se lupati pločice?
 
Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1660



+596 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 11:22 - pre 10 dana i 21h
Ne moraju.
Moze se servisirati kroz otvor za dugmad.
Evo, Nino to lepo demonstrira.



Posto menjas. pretpostavljam, i solju, mozes uzeti rimless verziju, bez onog odvratnog kanala.
Bilo da uzimas monoblok, bilo da uzima sa ugradnim kotlicem.



Uzmi odmah dve daske.

People are the greatest asset.
The dedicated 5% that can compensate for the remaining 95%.
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 16388



+2923 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 12:54 - pre 10 dana i 20h
Naravno da se ne lupaju plocice, ali jeste nepotrebno komplikovan u odnosu na keramicki monoblok koji prakticno ni jednu manu nema.


uvek se pitao da li su ugradni vodokotlici uzajamno kompatibilni sa soljama drugih proizvodjaca, ovi prodavci sanitarija to ne znaju i uvek preporucuju komplet.


Ako su kompatibilni sve je stvarno jednostavno prosto.

Ako nisu to je vrlo moguc problem u buducnosti
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1660



+596 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 13:04 - pre 10 dana i 19h
Ja sam uzeo ovaj.

https://www.interprom.rs/index...round-wc-monoblok-rimless.html

Meni je vazno da zadnji deo svuda naleze na zid (back to wall).

Bitne su mi bile i dimenzije osnove.

Inace, ima i drugih resenja, kao npr.

https://www.interprom.rs/index.php/ares-plus-wc-monoblok-111.html

Mozda ce ti biti potrebna ekscentar genzla, da bi prilagodio poziciju odvoda novom monobloku.



Pravi se u vise velicina.

People are the greatest asset.
The dedicated 5% that can compensate for the remaining 95%.
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 16388



+2923 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 15:42 - pre 10 dana i 17h
To je monoblok, o njima znam sve, ali ovi ugradni su mi sledeca postavka.
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
Poruke: 8422
*.dynamic.sbb.rs.



+1355 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 15:59 - pre 10 dana i 17h
Mlaz vode kod svih tih "lepih" ne može da se poredi sa običnim, najobičnijim kotlićam kupljenim za 1500din na buvljaku.

Lično, o takvih stvarima ne bih razmišljao, kao što i nisam, već samo iz tog razloga.
 
Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1660



+596 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 18:49 - pre 10 dana i 14h
Gravitacija.
Za jaci mlaz treba visokomontazni vodokotlic. Cim je vodokotlic niskomontazni, bilo zasebni, bilo ugradni ili monoblok, sta je, tu je.
To se donekle kompenzuje boljim dizajnom wc solja.
People are the greatest asset.
The dedicated 5% that can compensate for the remaining 95%.
 
Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1660



+596 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 18:54 - pre 10 dana i 14h
Citat:
bakara:
To je monoblok, o njima znam sve, ali ovi ugradni su mi sledeca postavka.


Da, nadovezao sam se na tvoju tvrdnju o monoblokovima.
People are the greatest asset.
The dedicated 5% that can compensate for the remaining 95%.
 
Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1660



+596 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 18:56 - pre 10 dana i 14h
Evo jos jedne korisne stvari

Moze dobrim delom da zameni odvratnu WC cetku, a moze i da doprinese boljoj higijeni, i ustedi papira.
People are the greatest asset.
The dedicated 5% that can compensate for the remaining 95%.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 16388



+2923 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 20:39 - pre 10 dana i 12h
Citat:
scoolptor: Evo jos jedne korisne stvari


mene tu brine samo `ladna voda inace bih odmah ugradio jedan

Niko ne zna da li su kompatibilne konzolne solje i ugradni kotlici razlicitih proizvodjaca?
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1660



+596 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 20:56 - pre 10 dana i 12h
@bakara ova slavina ima prikljucke za hladnu i toplu vodu, i ima ugradjen mesac.
People are the greatest asset.
The dedicated 5% that can compensate for the remaining 95%.
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 16388



+2923 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv02.06.2024. u 21:38 - pre 10 dana i 11h
Aha, sada vidim...
mislio sam da su kao one obicno sto kradu vodu sa vodokotlica
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2742



+707 Profil

icon Re: Ugradni vodokotlić, za i protiv10.06.2024. u 19:49 - pre 2 dana i 13h
U varijanti gde je tuš sa keramičkim podom (tj. nije ona plitka kada i sl.), potrebno je za pranje stopala obezbediti odgovarajuće uslove - tek nedavno pomislio da su hotelske wc šolje možda zato takvog oblika unutra, da može da se stane stopalom, mada je razlog možda i efikasnije ispiranje tako da je smanjena potreba za četkom.
Najbolje je ugraditi poseban bide, ali ako nema prostora, onda postoje šolje sa integrisanom funkcijom bidea, u nekim varijantama u samoj dasci postoji protočni grejač za vodu, ali najbolje je videti šta ima u prodavnicama i eventualno konsultovati majstora. Po meni je to bolja varijanta čak i kada u kupatilu postoji klasična kada, jer je pranje stopala manje zahtevna gimnastika.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: TechZone :: Ugradni vodokotlić, za i protiv

[ Pregleda: 539 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.